Европа одобри използването на коктейл от антитела за лечение на COVID, даван на Тръмп

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/9556608 Европа одобри използването на коктейл от антитела за лечение на COVID, даван на Тръмп Европа одобри използването на коктейл от антитела за лечение на COVID, даван на Тръмп www.24chasa.bg
СНИМКА: Ройтерс
СНИМКА: Ройтерс

Европейският медицински регулатор съобщи днес, че лекарствена комбинация от антитела, разработена от американската компания "Регенерон Фармацевтикълс" (Regeneron Pharmaceuticals), може да бъде използвана за лечение на пациенти с КОВИД-19, нямащи нужда от кислородна подкрепа, но при които има повишен риск от тежка форма на заболяването, причинявано от новия коронавирус, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Препоръката сега може да се използва за насоки в отделните европейски страни относно възможното използване на комбинацията от казиривимаб и имдевимаб преди издаването на разрешение за пускане на пазара, заяви Европейската агенция по лекарствата (ЕМА).

Коктейлът от антитела на "Регенерон" беше одобрен за спешна употреба в САЩ през ноември и беше даван на бившия американски президент Доналд Тръмп, когато се разболя от КОВИД-19.

Лечението, което се осъществява чрез капково вливане, е част от клас лекарства, известни като моноклонални антитела, които са произведени копия на антитела, създадени от човешкото тяло за борба с инфекции.

"Що се отнася до безопасността, повечето странични ефекти, за които е съобщено, са леки или средни, забелязани са обаче реакции, свързани с вливането (включително алергични реакции) и трябва да се следи за тях", каза ЕМА.

Регулаторът заяви, че извършваният от него анализ на комбинацията в реално време продължава и ще формира основата за препоръката й за условно пазарно одобрение от ЕС. ЕМА прави анализ и на леченията с антитела на компаниите Ели Лили (Eli Lilly) и Селтрион (Celltrion).
Вчера Регенерон заяви, че независима комисия е установила, че лечението има "ясна клинична ефикасност" при намаляването на процента на хоспитализации и смъртни случаи при пациентите.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от TREND Европа

Всички европейци могат да допринесат за работата на Конференцията като споделят идеите си в онлайн платформа.

Гледайте първото пленарно заседание на Конференцията за бъдещето на Европа (Видео)

Урсула фон дер Лайен и Кириякос Мицотакис разговарят на фона на храма на Хефест в Атина.

Гърция получава първите средства за възстановяване от ЕС още през юли

Ваксината на AstraZeneca

Белгийският съд разпореди на AstraZeneca да достави дължимите дози ваксини на ЕС

България и Румъния ще могат да видят визовата история на кандидата

България и Румъния получават частичен достъп до Визовата информационна система

ЕС официално премахна ограниченията за пътуване от САЩ

ЕС официално премахна ограниченията за пътуване от САЩ

Противници на идеята поставят въпроса кой ще плаща разходите за управление на градския транспорт, ако той стане безплатен.

Може ли безплатният градски транспорт да стане реалност в столици като Париж и Лондон

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber