Как да повишим имунитета си през зимата?

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/9446967 Как да повишим имунитета си през зимата? Как да повишим имунитета си през зимата? www.24chasa.bg
Как да повишим имунитета си през зимата?

Специалисти препоръчват лечебни процедури с минерална вода през студените месеци

Как да засилим имунитета си през зимния сезон? Вижте съветите на лекари - специалисти по физикална и рехабилитационна медицина как да поддържаме добър тонус и да сме здрави през студените месеци и кои методи помагат да подсилим имунната система.

Доц. д-р Илия Тодоров, д.м. е магистър по Медицина, специалист по Физикална и Рехабилитационна медицина, с интереси в Мануалната медицина, Клиничната физикална медицина, Инжекционната терапия, Лазерната терапия, Травматологията, Спортната медицина и Неврологията.

- Как можем да разпознаем симптомите на отслабения имунитет?

- Във времето на COVID пандемията проблемът е изключително актуален. Повечето хора вземат превантивни мерки, приемайки медикаменти, подсилващи имунитета. За съжаление тази мярка има противоречив ефект спрямо COVID и редица специалисти я отричат. При хората с функциониращ имунитет медикаментозната стимулация може даже да влоши прогнозата при евентуална инфекция с COVID. От друга страна физикалните фактори имат влияние върху имунитета на физиологичен принцип, който е катогорично щадящ и препоръчителен.

- Как влияе стресът и пренапрежението на здравето и тонуса ни?

- Стресът е рисков фактор за започването на много от хроничните заболявания при хората. Отделно от това, при настоящата ситуация в обществото, изолацията и страхът от тежко заболяване са ежедневни генератори на стрес. Много по-голяма част от хората са в известна степен демотивирани и дори отчаяни. Това ги прави инертни и неефективни в тяхната трудова сфера, тоест стресът придобива във все по-голяма степен социален характер. В този ред на мисли възможността за ефективната му рехабилитация е от особена важност. Едно от местата където такава би могла да бъде реализирана е в курорта “Св. св. Константин и Елена”, съчетаващ уникално морски фактори и минерални води. Допълнителен тласък в развитието на курорта бе дадено с отварянето на Термален комплекс “Аквахаус”, при който гореспоменатите фактори са комбинирани с пълната палитра от термотерапевтични, кинезитерапевтични и преформирани физикални фактори. Комплексът е уникален за България както с мащаба си, така и с местоположение и многообразие на предлаганите услуги. Това е център, позволяващ разгръщането в пълен обем на съвременна рехабилитация на стреса и неговите последствия.

- Колко често е добре да ползваме балнеолечебните процедури и по какъв начин това подпомага доброто ни здраве?

- С профилактична цел ежегодно курсове рехабилитация могат да бъдат провеждани еднократно при липса на конкретна симптоматика. При налично основно заболяване, терапевтични курсове могат да бъдат провеждани през интервали от 3 до шест месеца, тоест до 3 - 4 пъти годишно. Това разбира се следва да се провежда под лекарски контрол и осигурено терапевтично проследяване. Аз лично бих препоръчал на всички варненци да обърнат по-голямо внимание на курорта разположен в непосредствена близост, тъй като освен лесно достъпен, той вече е и отлично развит от медицинска гледна точка. Регулярната профилактика осигурява по-добър имунитет, по-добро качество на живот и повишена резистентност към стрес.

5-дневната бустър пограма „Засили имунитета“ в Термален комплекс „Аквахаус“ е подходящ начин за подобряване на защитните сили на организма и повишаване на тонуса. Терапевтичните процедури, включени в програмата – лечебни масажи, апликации с кал и луга, магнитотерапия, хидромасажна вана с билки, съчетани със свойствата на минералната вода в курорта Св. св. Константин и Елена, имат важно значение в повишаването на локалния и общия имунитет на организма.

За повече информация:

AQUAHOUSE Thermal & Beach, к. к. Св. св. Константин и Елена, гр. Варна

www.aquahouse.bg

https://www.facebook.com/AquahouseThermal/

https://www.instagram.com/aquahousethermal/

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Здраве

СНИМКА: Pixabay

Нюйоркският вариант на коронавируса засяга по-възрастни хора

Компютърно изображение на коронавируса Снимка: Ройтерс

Антителата на ваксинираните и боледувалите реагират различно на COVID-19

Валентин Ревански, кмет на Ямбол: Прекарах болестта в пика на заразата, лекувах се с ивермектин

Валентин Ревански, кмет на Ямбол: Прекарах болестта в пика на заразата, лекувах се с ивермектин

СНИМКА: pixabay

Ядки вместо месо и мляко пазят жените от преждевременна смърт

Мира Кожухарова

Проф. Мира Кожухарова: Първата доза ваксина срещу COVID-19 е за цял живот

СНИМКА: Pixabay

Бременните жени с COVID-19 по-често раждат преждевременно

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber