Д-р Атанас Атанасов: Обикновената настинка е вирусно заболяване

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/9398605 Д-р Атанас Атанасов: Обикновената настинка е вирусно заболяване Д-р Атанас Атанасов: Обикновената настинка е вирусно заболяване www.24chasa.bg
Д-р Атанас Атанасов: Обикновената настинка е вирусно заболяване

Вече сме в разгара на зимния сезон, когато т.н. „простудни” заболявания имат най-голяма изява. През тази година пред нас като специалисти, предизвикателството за тяхната диагностика и лечение е много по-голямо в условията на световната пандемия COVID-19.

Основна проява на тази група заболявания са острите инфекции на горните дихателни пътища, които се характеризират с хрема, болки в гърлото, кашлица с различен характер, често повишена температура и съпътстваща обща отпадналост. В около 70% от случаите те най-често са вирусни заболявания. Причинители на тези заболявания са над 200 вида вируси, сред които грипни, парагрипни, аденовируси, реовируси, риновируси, респираторни синцитиални вируси, коронавируси и много други. Всичко посочено дава основание да се смята, че „обикновената” настинка е вирусно заболяване.

Oстрите инфекции на горните дихателни пътища са най-честата причина да се потърси лекарска помощ. Повечето възрастни боледуват от тях от 2 до 4 пъти годишно. Изключително важно е лечението да започне още при първите симптомите на вирусната инфекция.

Нашият първоначален фокус винаги трябва да е подходящият избор на противовирусни средства. Българската фармацевтична компания Фортекс Нутрасютиклас разработи ДЕВИРАЛ – подходящ за прием при грип, остри вирусни състояния и ентеровирусни инфекции.

ДЕВИРАЛ е хранителна добавка, подходяща за прием при първи симптоми на остри вирусни инфекции и грип, както и след контакт с хора, болни от грип или друго вирусно заболяване.

ДЕВИРАЛ е комбиниран продукт, състоящ се от 5 активни съставки, подпомагащи активирането на имунната система в борбата с най-честите вируси на настинката и простудните заболявания. Той е уникална комбинация от екстракт от андрографис, витамин С, екстракт от сладък корен, екстракт от африкански здравец и цинк, която действа на всички нива.

Андрографис екстракт (10% андрографолид) - Активната съставка андрографолид притежава широк спектър на действие, особено подходяща при грип и остри вирусни инфекции, със силно изразено имуностимулиращо и имуномодулиращо действие. Увеличава броя на имунните клетки и подпомага дейността им. Подкрепя чернодробната функция и е силен антиоксидант.

Африкански здравец екстракт и Сладък корен екстракт - Подпомагат облекчаването на състоянието на горните дихателните пътища при остри вирусни инфекции и грип. Повлияват функцията на имунната система и увеличават естествената защита на организма срещу вирусни или бактериални агенти.

Витамин С - Мощен антиоксидант, който защитава клетките на организма от оксидативен стрес и подпомага функцията на имунната система. Поддържа организма по време на интензивни физически упражнения, заболявания, стрес. Увеличава усвояването на желязото и намалява чувството на отпадналост и умора.

Цинк - Изключително важен минерал, необходим за правилното протичане на редица функции в човешкото тялото. Укрепва имунната система и повишава активността на белите кръвни клетки. Подпомага метаболизма на микро- и макрохранителните вещества.

Приемането на ДЕВИРАЛ се извършва по определена схема и с определена продължителност. Подходящ за прием на деца над 5 години, които могат да поглъщат капсули, а опаковката от 30 броя капсули е достатъчна за пълен курс.

ДЕВИРАЛ е точният помощник на всички в борбата със сезонните вирусни заболявания.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Здраве

Жените по-често с алергични реакции към ваксината

Жените по-често с алергични реакции към ваксината

СНИМКА: Pixabay

Здравните власти в САЩ допускат по-голям интервал между 2 дози ваксина

СНИМКА: Pixabay

Животът в пандемия се отразява върху външния вид на хората

В МУ–Варна и УМБАЛ „Св. Марина“ разширяват възможностите на роботизираната хирургия

В МУ–Варна и УМБАЛ „Св. Марина“ разширяват възможностите на роботизираната хирургия

СНИМКА: pixabay

Приемът на омега-3 ни помага да спим достатъчно

СНИМКА: Pixabay

Шоколадът предпазвал от диабет

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber