Как пробиотиците могат да повишат имунитета ни, според учените?

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/8544170 Как пробиотиците могат да повишат имунитета ни, според учените? Как пробиотиците могат да повишат имунитета ни, според учените? www.24chasa.bg
Как пробиотиците могат да повишат имунитета ни, според учените?

Нашата имунна система е естественият щит на тялото ни и е от огромно значение за общото ни здраве, особено в днешни дни. Учените казват, че около 80% от имунната система на човек е в стомаха му. Затова решихме да помолим д-р Антон Койчев, асистент към Медицинска академия, Катедра по обща хирургия, да ни разкаже как да запазим висока имунната си система и да запазим баланс в организма.

Д-р Антон Койчев е асистент към Медицинска академия, Катедра по обща хирургия от1995г. В момента работи в Александровска болница, в Клиника по хирургия. Доктор на медицинските науки, със специализации в Германия, Италия, САЩ, Белгия. Член на Европейската Асоциация по лапароскопска и миниинвазивна хирургия.

„В човешкия храносмилателен тракт, белите дробове, устата, както и в други органи и системи в тялото ни, живеят и взаимодействат помежду си над 1000 вида микроорганизми, чиято съвкупност наричаме микробиом. Смущенията в микробиома могат да изиграят решаваща роля за развитието на определени заболявания, твърдят учените, а бързото и успешно възстановяване на микробиома, обратното - да подпомогне оздравяването.

Най-важната тема и в днешно време, здравето, поражда редица въпроси как можем да се запазим здрави и да подкрепим имунната си система. Поддържането на здрава имунна система позволява на тялото ни да се защитава и бори с различни патогени (болестотворни микроорганизми) като например - бактериите и вирусите. Вирусът на грипа, например, може да причини тежки инфекции на горните отдели на дихателната система като гърло, дихателна тръба и бронхите. Изследвания показват намаляване на тежестта, продължителността и интензитета на симптомите и усложненията от грип при благоприятна промяна на микробиома.

В същото време реакциите на имунната система могат да бъдат отслабени и от други фактори, като възраст, различни заболявания, нарушения в здравето, затлъстяване и стрес.

Съществува общоприет консенсус, че приемът на пробиотици - живи микроорганизми, които оказват благоприятни ефекти върху организма - подпомага имунната система чрез регулиране на микробния баланс или чрез взаимодействие с нашата имунна система и увеличаване на броя и активността на имунните клетки.

Пробиотиците и синбиотиците имат потенциал да засилват имунния отговор на организма и да предотвратяват или редуцират тежестта на инфекциите, включително острите респираторни инфекции.

Комбинацията от пробиотик и пребиотик се нарича синбиотик. Пребиотиците подпомагат храносмилането и метаболизма, балансират чревния микробиом и служат за храна на пробиотиците.

Изборът на правилен пробиотик се определя от фактори като качествата на пробиотика, състава му, производствения процес, географския регион, производителя и др.

С грижа за здравето, Kendy Pharma разработиха Opti6, мощна формула за засилване на имунитета, стимулираща баланса в чревната микрофлора.

В LaсtoFlor® Opti6 са включени български щамове от 6 полезни и естествено придобити лактобацили и бифидобактерии, принадлежащи към видове, одобрени от European Food Safety Authority със статут на безопасни и полезни за организма.

Изключително важно е, че те достигат жизнени и активни в дебелото черво, където се заселват трайно и гарантират здравословно равновесие в червата, с последващи полезни ефекти за тялото и имунната система. За това помагат и специалните стомашно устойчиви DR капсули с растителен произход, които осигуряват тази преживяемост на добрите бактерии в стомашно-чревния тракт.

Състояния като нарушен чревен баланс (например при прием на антибиотици), неправилен хранителен режим, стрес и физическо натоварване изискват прием на пробиотика LactoFlor® Opti6 за поддържане и подпомагане на имунитета и чревното здраве.

LaсtoFlor® Opti6 е създаден да подпомага храносмилането и метаболизма, както и ефективното противодействие на болестотворните микроорганизми, причинители на чревни и пикочни инфекции.

Добрите бактерии в състава на LaсtoFlor® Opti6 потенциално регулират функциите на клетките на имунната система и повлияват възпалението при състояния като алергия, екзема, артрит, вирусна инфекция и др.

Моят опит с LactoFlor® Opti 6 е при пациенти претърпели различни чревни операции и отстраняване на жлъчния мехур поради жлъчно каменна болест.

Значима част, около 30%, от пациентите ми след такива интервенции споделят за различни оплаквания като гадене, парене зад гръдната кост, нарушена моторика на червата. Тези симптоми имат преходен характер, но им създават дискомфорт в ежедневието.

На тези пациенти препоръчвам прием на LactoFlor® Opti 6 и обратната връзка, която получавам от тях е за значително намаляване и в немалко случаи за напълно изчезване на оплакванията, допълва още д-р Койчев

LactoFlor® Opti 6 се приема удобно, еднократно на ден и се произвежда в опаковка за едномесечно приложение, колкото е и стандарта за провеждане на адекватно пробиотично лечение.

Пробиотиците са добавки към терапията на определени заболявания, имат изключителна важност за постигане на чревен баланс и техният прием следва да се съобразява с качествата им и технологията на производство.

Kendy Pharma като водещ български производител има принос заедно с медицинското съсловие в България със собствени разработки за по - пълното знание и употреба на пробиотици и полезното действие на българските щамове млечно-кисели бактерии върху здравето.“, допълва още д-р Койчев.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Докторе, кажи

Какви слънчеви очила пазят най-добре?

Какви слънчеви очила пазят най-добре?

СНИМКА ДАК

Как се определя дали детето е просто палаво, или е хиперактивно?

Крампите в зноен ден, за разлика от нощните, са аларма за топлинен удар

Крампите в зноен ден, за разлика от нощните, са аларма за топлинен удар

Как да избегнем термошок в морето

Как да избегнем термошок в морето

СНИМКА: ДАК

При дългия COVID се буди вирус, който дреме в 95% от хората

Подозират връзка между честия антибиотик и рака на дебелото черво

Подозират връзка между честия антибиотик и рака на дебелото черво

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber