Топ хирург пристига в Пловдив за безплатни консултации на пациенти с наднормено тегло и Диабет тип 2

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/7369997 Топ хирург пристига в Пловдив за безплатни консултации на пациенти с наднормено тегло и Диабет тип 2 Топ хирург пристига в Пловдив за безплатни консултации на пациенти с наднормено тегло и Диабет тип 2 www.24chasa.bg

Проф. д-р Азиз Сюмер от болници „Medical Park“ Истанбул на 06.04.2019г. ще консултира пациенти в Пловдив, които се нуждаят от оперативно лечение на Диабет тип 2, затлъстяване – наднормено тегло.

За консултациите пациентите трябва да запазят предварителен час, както и да носят епикризи и актуални лабораторни изследвания.

• Консултациите ще се състоят на 06.04.2019г. в град Пловдив – бул. “Цар Борис III Обединител” 126 / МБАЛ Тримонциум.

• За предварително записване и допълнителна информация се обадете на следния телефон – 0888 912 702.

• Инициативата е част от поредица безплатни консултации на Болници „Medical Park“ Истанбул, чрез които на българските пациенти се предоставя достъп до най-добрите специалисти и до последните достижения в медицината.

• Допълнителна информация за бариатрична и диабетна хирургия може да намерите тук:

“Обезитас – затлъстяване. Бариатрична и диабетна хирургия”

Оперативно лечение на Диабет тип 2

Проф. д-р Азиз СЮМЕР

Специалист по обща хирургия

Проф. д-р Азиз Сюмер завършва Средиземноморски медицински университет през 1997 година. През 2005 г. завършва специализацията си във 2. клиника по обща хирургия към Болница за образци, обучения и проучвания „Хайдарпаша“. През 2005 г. работи заедно с проф. Бруно Нидер в болница AKH в клиника по ендокринология към Медицинския факултет на Университета във Виена, Австрия (Medizinische Universitat Wien, Section of Endocrine Surgery, Division of General Surgery, Department of Surgery) и се обучава по ендокринна и лапароскопска хирургия.

През 2009 г. се обучава по ендокринна и висша лапароскопска хирургия в отделение „Е“ на Клиниката по ендокринна хирургия към Катедра по обща хирургия на Медицински факултет на Истанбулския университет.

През 2010 година започва работа като гл. ас. в Катедра по обща хирургия на Медицински факултет на Университет „Юзюнджю Йъл“.

През 2010 г. завършва обучението си по висша лапароскопска хирургия и хирургия по птологично затлъстяване (бариатрична хирургия) във 2. клиника по обща хирургия на Болница по образци, обучения и изследвания „Хайдарпаша“.

През 2011 г. завършва обученията си по висша лапароскопска хирургия, лапароскопска и бариатрична хирургия от един разрез в отделение „Е“ на клиниката по ендокринна хирургия към катедра по обща хирургия на Медицински факултет на Истанбулския университет.

През 2011 г. работи заедно с проф. д-р Салвадор Моралес Конде по въпросите на висшата лапароскопска хирургия, лапароскопско възстановяване на ингвинална херния и разкъсваща се херния и хирургия на патологичното затлъстяване в Университета Вирген дел Рокио в Испания (The Unit of Innovation in Minimally Invasive Surgery University Hospital Virgen del Rocio).

През 2011 година завършва обучението в IRCAD-EITS Da-Vinci Surgical System Off-Site Training Program for a Console surgeon Strasbourg във Франция и придобива сертификат за управление на роботизирана система „Да Винчи“.

През 2011 г. работи заедно с проф. д-р Роберто Тачино по въпросите на лапароскопската хирургия за патологично затлъстяване в The Unit Surgery, Universita Cattolica Del Sacro Cuore в Рим.

През 2012 г. работи заедно с проф. д-р Пал Ондрежка и Ищван Габор по въпросите за практикуване на лапароскопска колоректална хирургия и лапароскопско възстановяване на ингвинална херния (TEP) във II-ра Хирургична клиника към Университет Семелвейс в Унгария.

На 29. юни 2012 г. доц. д-р Азиз Сюмер защитава дисертация за доцент и получава титлата „Доцент по обща хирургия“.

През 2012-2013 г. завършва обучението си по трансплантация на органи (бъбреци) в Центъра за трансплантация на органи към Медицинския факултет на Университет „Аджъбадем“.

През 2013 г. заедно с доц. Д-р Халил Джошкун участва в операционната дейност в Клиниката по затлъстяване към Медицинския факултет на Университет „Безмиалем“.

По време на обучението си в Катедрата по обща хирургия към Медицинския факултет на Истанбулски университет поставя началото за пръв път в света на практиките за лапароскопска операция на панкреас от един разрез и лапароскопска резекция на черен дроб от един разрез, а през 2010 година в Университет „Юзюнджю Йъл“ – за първи път практиките по лапароскопска хирургия от един разраз (SILS=Single Incision Laparoscopic Surgery). В същото време осъществява лапароскопска тотална панкреактомия (панкреас), лапароскопска спленектомия (слезка), лапароскопска адреналектомия (надбъбречни жлези), лапароскопска операция на киста хидатида (кучешка киста), лапароскопска операция на вентрална херния (възстановяване по затворен начин на херниите от разраз), лапароскопска трансабдоминална перитонеална херниопластика (TAPP), лапароскопски операции на дебелото черво, ректума и стомаха, които представляват практики на висшата лапароскопска хирургия, за пръв път в университета.

Професорът създава Център по хирургия на затлъстяването и диабета към Университет „Юзюнджю Йъл“ и осъществява успешно операциите по хирургия на затлъстяването и диабета по лапароскопски начин (затворен метод).

През 2014 г. създава Центъра за бъбречни трансплантации към Университет „Юзюнджю Йъл“ и осъществява за пръв път бъбречни трансплантации от жив донор (по лапароскопски метод).

През 2015 г. завършва образователната програмата IRCAD-EITS Endoluminal Bariatric and Metabolic Surgery във Франция и придобива сертификат по хирургия на затлъстяването и диабета.

От 2016 г. насам работи като ръководител на Центъра по ендокринна, обезитас и диабетна хирургия към Медицинския факултет – Гази Осман Паша към Университет „Йени Юзйъл“.

Проф. д-р Азиз Сюмер има 85 статии, 46 от които в чуждестранни издания, публикувани в национали и международни списания, като статиите му са посочени като референтни над 400 пъти. Автор и преводач е на 5 глави от книги. Владее английски език.

https://bridgemedicalbg.com

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Здраве

Проверяват болнична храна след 5 смъртни случая във Великобритания

Британското правителство нареди разследване за храната, която се дава в болниците, след като петима пациенти починаха от листериоза - бактериална инфекция, причинена от заразени сандвичи и салати, сервирани там, предаде Асошиейтед прес. Здравният министър Мат Ханкок каза днес, че иска "радикално нов подход" към храната,

25 минути в сауната действат като тренировка

Германски специалисти установиха, че 25 минути в сауна повишават пулса и кръвното като тренировка по гребане на закрито за същия период, съобщи в. "Дейли мейл". След края на престоя в сауната тези показатели спадат и ефектът е подобен на ползата от тренировка. Много хора мислят, че в сауната кръвното налягане пада,

Управителят на НЗОК: Пробойните на Касата са добре известни

По закон НЗОК, освен че трябва да подсигури определени услуги и изделия, е задължена да осигури мерки и действия за тяхното най-рационално използване. Прокуратурата сега това изисква, иска да получи информация какви проверки са правени. Това каза в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев.

11 лекари от 3 болници в Стара Загора спасиха 5-годишно дете

11 лекари от 3 болници в Стара Загора с общи усилия успяха да спасят живота и ръката на 5-годишно дете, предава Нова тв. Малкият Георги от Казанлък вече е добре, след като стъкло прерязва артерия, сухожилия и нерви на дясната му ръка. Преди седмица състоянието на момчето е критично. Инцидентът се случил вкъщи,

Гинко билоба – лечебната сила на свещеното дърво

Екстрактът от листата на гинко билоба има сложен химически състав, в който влизат повече от 40 биологично активни съставки. Гинко билоба е единственото от известните на науката растения, съдържащо специфичните вещества гинколиди, които повишават еластичността на стените на кръвоносните съдове в главния мозък и допринасят за разширяване на съдовете.

Витамин D предпазва от сърдечни болести и диабет

Ново изследване показа, че жените в постменопауза могат да използват хранителни добавки като средство за защита срещу сърдечносъдови болести, съобщи ЮПИ. Витамин D и добавките естроген могат да намалят редица индикатори за метаболитен синдром, като затлъстяване, хипергликемия, инсулинова резистентност и диабет тип 2.

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Последно от

Още от Здраве

Безплатни прегледи за лаймска болест във Военна болница

Във Военномедицинска академия /ВМА/ ще се извършват безплатни консултации и прегледи за всички лица над 12-годишна възраст, ухапани от кърлежи. Това съобщиха от лечебното заведение. Прегледите ще бъдат в периода 19-21 юни, от 10.00 до 14.00 ч., в кабинет 108 на Катедра "Инфекциозни болести". Необходимо е предварително записване на тел.

Колко вода трябва да пием на ден?

Водата е жизненоважна за живота и едва ли има някой, който може да го оспори. За нормалното функциониране на тялото е важно да се поддържа баланс на течностите – приетите да са равни на изразходваните. Но колко вода трябва да пием и защо? Този въпрос е особено важен през лятото, когато горещините увеличават риска от дехидратация.

Учени: Гответе зеленчуците с повече зехтин

Испански учени препоръчаха да готвим зеленчуците с повече зехтин, защото така се улеснява освобождаването и усвояването на биоактивни съединения, съобщи Юрик алърт. Резултатите от изследването на учените от университета на Барселона разкриват механизми, с които гастрономията влияе върху ползата от средиземноморската диета.

Първи наш пациент чака бял дроб в Евротрансплант след 2 г. прекъсване

Още двама от българската листа на чакащите ще заминат през юли на преглед в Австрия Първа българска пациентка влезе в листата на Евротрансплант след 2 г. прекъсване и чака подходящ донор за трансплантация в Австрия.  29-годишната Илияна Христова от вчера е включена в списъка на чакащите пациенти за белодробна трансплантация на Евротрансплант.

Kак да възстановим имунитета на онкоболен с природни средства

Лекарите на фирма „Доктор Биомастер“ предлагат комплексна терапия за възстановяване на имунитета. Терапията се изготвя индивидуално за всеки пациент на база на особеностите на неговия случай, като се базира на мощни природни имуномодулатори от реномирани производители от Германия, Австрия, Италия и Канада.

Осем храни и напитки за регулиране на кръвната захар

Симптомите на диабет могат да бъдат контролирани с помощта на здравословна и балансирана диета. Някои храни обаче са особено полезни за регулирането на кръвната захар, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на британски експерти. Ден след като съобщи за шведско изследване, според което сокът от броколи помага за контролиране на диабета, в.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber