Какво представляват филърите и от какво зависи правилният избор на естетична процедура

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/10746364 Какво представляват филърите и от какво зависи правилният избор на естетична процедура Какво представляват филърите и от какво зависи правилният избор на естетична процедура www.24chasa.bg
Какво представляват филърите и от какво зависи правилният избор на естетична процедура

  Безспорно през последните години естетичната дерматология набира все повече популярност както по света, така и у нас. Това е нова, постоянно развиваща се клинична специалност, която цели чрез използването на минимално инвазивни процедури да помогне на пациентите да се чувстват по-уверени и удовлетворени. В България хората стават все по-любопитни към възможностите, които тя дава. Информация по темата понякога се намира трудно и хората не знаят на какво да заложат и как да се ориентират в морето от предложения около тях. Затова, за да се гмурнем смело в темата и да научим повече за ползите и възможностите на висококачествените продукти, които ни осигуряват очакваните резултати, поканихме Д-р Ася Данчева - един от най-добрите специалисти по естетична медицина у нас.

Тя е специалист по кожни и венерически заболявания с повече от 15 години опит в областта на естетичната дерматология. Член е на управителния съвет на Българска асоциацията на естетичните дерматолози BAAD -  https://baad.bg/.

Дългогодишен тренер за България на техники на инжектиране на Belotero – хиалуронови филъри за попълване на бръчки, възстановяване на обеми и лифтинг на лицето на немският концерн MERZ AESTHETICS, както и на RADIESSE – дермален филър от ново поколение. Повече информация можете да прочетете на сайта на д-р Ася Данчева.

 

 “Българката е красива жена и като всяка европейка иска да изглежда все по-добре и по-добре. От естетичните процедури се възползват както по-млади пациенти, така и хора след 45-50 години. Всичко зависи от това какви цели е поставил пред себе си човекът, който се подлага на такъв тип процедура.“ - споделя д-р. Данчева. 

Опитният дерматолог обяснява, че филърите се разделят на временни и перманентни. От временните филъри най-разпространени са тези на базата на хиалуроновата киселина. Хиалуроновата киселина се съдържа във всяка тъкан в човешкото тяло. Точно заради това към нея не следва да има алергични реакции. Освен това филърите се разграждат в организма след известно време, а при резултат, който не се харесва на пациента, могат да бъдат разградени веднага с помощта на ензим хиалуронидаза. Това е резултатът, който могат да получат хората, които се възползват от портфолиото на Belotero, които са сред най-висококачествените на пазара, благодарение на своята специална технология.

Друг тип временни филъри са колаген-стимулиращи филъри какъвто е Radiesse. Перманентните са тези, които остават завинаги, но те са доста по-рядко използвани в съвременната естетика.

 “Една от основните разлики на филърите от серията Belotero е, че хиалуроновата киселина в тях е получена по специален биотехнологичен метод. Уникалната технология на Belotero се основава на иновативен патентован производствен процес, представен от така наречената СРМ (Cohesive Polydensified Matrix) технология. Тя се базира на динамичен процес на двойно кръстосано свързване на хиалуроновата киселина. Този процес протича през 5 различни етапа. Всичко това осигурява по-лесно инжектиране, много добро разстилане на продукта и необходимост от по-малко количество продукт.” - разказва д-р Данчева.

 Портфолиото на Belotero се състои от 7 премиум продукта - Belotero Revive, Soft, Balance, Intense, Volume и двата филъра за устни - Lips Shape и Lips Contour. Всеки от различните продукти разрешава различен проблем, като например Belotero Balance е перфектен продукт при процедури за заличаване на средно дълбоки бръчки, а Belotero Soft предназначен за повърхностно инжектиране за попълване на фини бръчки в зоната на околоочния контур, около устата и челото.

 Относно продължителността на ефекта на тези филъри, д-р Данчева споделя: “Различните продукти имат различна плътност и затова се поставят на различно ниво в кожата. Като започнем от Belotero Soft, Belotero Balance, Belotero Intense, Belotero Volume плътността в този ред на тези продукти се увеличава. Belotero Soft е идеално средство за оформяне на детайлите! Предназначен е за повърхностно инжектиране и попълване на фини бръчки в зоната на околоочния контур, около устата, челото, шията. Belotero Balance е перфектен продукт при процедури за заличаване на средно дълбоки бръчки. Belotero Intense е чудесен избор за моделиране на лицевия контур. Belotero Volume е правилният продукт за възстановяване на обеми.  Тук е мястото да отбележим, че филърите на марката нямат страничния ефект на повечето филъри т.н. тиндал ефект - да прозират през кожата. В зависимост от целите и продукта, трайността може да е от три до дванадесет месеца.”

 Самата процедура по поставяне на филър е кратка. Д-р Данчева съветва преди всяка процедура да се започне с консултация при естетичен дерматолог, който да направи оценка на лицето, да препоръча комбинация от правилните продукти и да изготви план във времето за тяхното поставяне.

Преди процедурата  се обезболява зоната, която ще бъде третирана с локален анестетичен крем или се прави проводна анестезия при по-чувствителните пациенти. Може допълнително да се обезболи с лед при нужда. Предимството при Belotero, е че самият продукт е с интегриран лидокаин, което създава допълнителен комфорт на поставяне.

След това се преминава към инжектиране на филъра, като то може да бъде с игла или канюла. Скоро след това пациентът ще може да се радва на своя нов външен вид, чувствайки се и изглеждайки страхотно.

 Освен, че Belotero са в топ 3 на най-добрите продукти за естетична медицина в целия свят, залагайки на тях човек разчита на високо качество с ефект, който отговаря на очакванията му. Съчетанието на добър специалист, който може да консултира правилно и продукт, който отговаря точно на специфичните ни нужди или цели, които си поставяме с една такава процедура, са ключът, който може да ни отвори вратата пред нашето “най-добро АЗ” във всеки етап от живота ни.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Здраве

Симптомите на маймунска шарка са треска, характерен обрив и подути лимфни възли. СЗО подчертава, че е важно да бъде разграничена от други заболявания като варицела, морбили и бактериални кожни инфекции.

Нова руска хибридка: Шарката е от Нигерия, в която има 4 US биолаборатории

Симптомите на маймунска шарка са треска, характерен обрив и подути лимфни възли. СЗО подчертава, че е важно да бъде разграничена от други заболявания като варицела, морбили и бактериални кожни инфекции.

СЗО: 3 мерки, за ограничаване на маймунската шарка, ваксините са малко

Маймунската шарка от 4 години може би е в Обединеното кралство (Инфографика)

Маймунската шарка от 4 години може би е в Обединеното кралство (Инфографика)

проф. Емил Паскалев, Началник на Клиниката по нефрология и трансплантация, УМБАЛ „Александровска“

13% от българите са с хронично бъбречно заболяване

Част от новия център в Казанлък

Нов център за телемедицина заработи в Казанлък

Болница "Шейново" СНИМКА: Архив

"Шейново" купува апарат за 4D ултразвукова диагностика

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave