Вече 6 години по над 1000 бебета се раждат в търновската болница

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/10743381 Вече 6 години по над 1000 бебета се раждат в търновската болница Вече 6 години по над 1000 бебета се раждат в търновската болница www.24chasa.bg
На Бабинден най-младата акушерка изми ръцете на доц. Стойков. СНИМКИ: МОБАЛ “Д-р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ”

Таня Стоянова е акушерка на 2021 г. в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”

В отделението по акушерство и гинекология на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново 6-а поредна година са проплакали над 1000 бебета.

Положителната тенденция за все повече родени деца устойчиво се запазва и през 2021 г., когато там са се родили 1044 бебета. А само от началото на 2022-а екипът е посрещнал на бял свят над 70 деца, сред които две двойки близнаци.

Това доказва и затвърждава доверието на пациентите и огромните усилия, които акушерките, лекарите акушер-гинеколози и неонатолози полагат ежедневно, за да има повече здрави деца и щастливи родители.

“За 6-а поредна година повече от 1000 раждания има в отделението по акушерство и гинекология, което ръководя, но това не е важното. По-важното е, че тук през последните години бяха въведени някои иновативни техники, които съперничат на най-добрите в световен мащаб. Над 120 ендоскопски операции се извършват всяка година.

Разбира се, това нямаше как да стане, ако зад нас не стоеше изпълнителният директор д-р Стефан Филев, на когото лично благодарим, защото той и ръководството на болницата застават зад всички наши инициативи и винаги аплодираха нашите успехи.

Всеки ден аз се възхищавам от труда на моя екип, акушерки, лекари, които ме вдъхновяват със своето себеотрицание, своята работоспособност, своя поглед напред и иновативно мислене. Това са само част от причините, за да се преклоня пред тях, защото те са един жив еталон, защото те превръщат човешката магия в реалност.”

Навръх Бабинден с тези думи началникът на отделението доц. д-р Светлозар Стойков поздрави своите колеги и ръководството на областната болница за труда и общите усилия, които превръщат отделението в едно от водещите в страната.

В Деня на родилната помощ по традиция отличават и акушерка на годината. За миналата година наградата получи Таня Стоянова, която над 30 г. е до жените в един от най-важните за тях моменти и посреща новия живот.

Тя започнала работа в отделението в края на 1987-а, а днес казва, че се радва на по-младите си колежки и с удоволствие им предава своя опит, знания и умения.

“Винаги съм обичала професията си, да виждаш благодарност в очите на пациентите, дори когато е трудно, това ти носи огромно удовлетворение.

  Наградата ме изненада, тъй като смятам, че номинацията “най-добър” в акушерството малко се измества встрани. При нас работата е екипна и никой не може да е най-добър, защото, ако не си обграден с хора, които да работят с професионализъм, всеотдайност, всичко се обезсмисля.

По тази причина работата в АГ отделението върви добре, защото, освен че са високи професионалисти, всички влагат и много любов и сърце в работата си”, категорична е акушерката Таня Стоянова. Тя допълва, че усеща работата си като призвание.

По традиция на Бабинден дамите от “Зонта клуб” орисаха първото болярче, родено през новата година. За 2022-а първият жител на града е Габриела Георгиева Анчева, която проплака в отделението на 3 януари.

Д-р Йорданка Томова поздрави щастливото семейство и от името на клуба пожела здраве и щастливо детство на момиченцето. Габриела получи и реплика на царска монета от кмета на Велико Търново Даниел Панов.

На празника, както вековната традиция повелява, най-младата акушерка в отделението - Гергана Славкова, изми ръцете на началника на отделението доц. д-р Стойков. Екипът на отделението си пожела и през 2022 г. да посрещне още много здрави дечица.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Докторе, кажи

Слънцезащитната козметика пречи ли да имам добро ниво на витамин D?

Слънцезащитната козметика пречи ли да имам добро ниво на витамин D?

Пациенти отделят вируса на маймунската шарка по-дълго от очакваното

Пациенти отделят вируса на маймунската шарка по-дълго от очакваното

СНИМКА: РОЙТЕРС

Белият дроб на 54% страда 1 г. след COVID, а 4% дори го карали леко

СНИМКА: РОЙТЕРС

Черна гъбичка отваря 12 см кухини в белия дроб след COVID

Откриха връзка между променливото кръвно, депресията и тревожността

Откриха връзка между променливото кръвно, депресията и тревожността

СНИМКА: CDC

Маймунската шарка - неочакван ефект от ликвидирането на едрата шарка?

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave