1 500 000 послания: „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/10224429 1 500 000 послания: „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“ 1 500 000 послания: „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“ www.24chasa.bg
1 500 000 послания: „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“

Кампания на фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ и ФАНТАСТИКО

През октомври - световният месец за борба с рака на гърдата, фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ и ФАНТАСТИКО призовават „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“. Кампанията цели да привлече общественото внимание към превенцията на рака на гърдата в момент, когато хиляди профилактични прегледи бяха отложени и дори забравени заради пандемията от COVID-19.

В рамките на инициативата над 1 500 000 послания с призив за грижа към женското здраве ще достигнат до българските домове заедно с покупките им чрез слогана на кампанията върху торбичките за пазаруване във ФАНТАСТИКО. Компанията ще дари 0.05лв. от всяка закупена торбичка в периода 01.10 –31.10.2021г. в подкрепа на дейността на фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“. Средствата ще бъдат използвани за провеждането на профилактични прегледи за рак на гърдата в различни градове на страната, както и за информационна и практическа подкрепа на жени с тази диагноза.

Прегледай се. Погрижи се за себе си!“ е най-важното послание от всички послания, които сме отправяли. Жените продължават да неглижират прегледите при мамолог, а един преглед може да спаси живот“, заяви Нана Гладуиш. Певицата Поли Генова също подкрепя кампанията: “За мен това е лична кауза с огромно значение. Превенцията и информираността на жените отностно диагнозата рак на гърдата е от първостепенна важност и всяка помощ е невероятно ценна!”.

Стартът на инициативата ще бъде даден на 1 октомври в супермаркет ФАНТАСТИКО на бул. „Г. М. Димитров“ в София. Розовият кемпер на „Една от 8“ ще бъде пред супермаркета от 11.00ч. до 20.00ч., а екипът на фондацията ще се срещне с всеки, който има нужда от информация за симптомите на най-разпространеното онкологично заболяване при жените и профилактиката му. „Всеки, който иска да поговори с нас, да разбере нещо повече за диагнозата, за това как нашата фондация работи и с какво и как помагаме, е добре дошъл. Мъжете също ги очакваме, защото всеки мъж има майка, в повечето случаи съпруга, сестра, дъщеря, близка“, казва основателят на „Една от 8“ Нана Гладуиш.

Кампанията „Погрижи се за себе си. Прегледай се!“ е продължение на партньорството на фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ и ФАНТАСТИКО, което започна през март 2021г. Над 1000 жени, работещи във веригата, се възползваха от безплатни профилактични прегледи, организирани и проведени от Фондацията. С подкрепата на компанията профилактични прегледи бяха проведени и в няколко градове в страната.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Здраве

Учени от Болоня са създали "умна" превръзка за рани

Учени от Болоня са създали "умна" превръзка за рани

Фотограф Петър Вълчев

Как да подобрим имунитета си през есента при пандемия и циркулиращи сезонни вируси?

Американската ваксина "Модерна" СНИМКА: РОЙТЕРС

ЕМА одобри бустерните дози от "Модерна"

СНИМКА: Pixabay

Британски учени прогнозират рязък спад на случаите на COVID-19 през зимата

СНИМКА: Pixabay

Проучване: Covid ваксината на Moderna защитава децата между 6 и 11 г.

Проблемът с ерекцията мъчи 2/3 от мъжете

Проблемът с ерекцията мъчи 2/3 от мъжете

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber