Отново на училище: 5 съвета как да предпазим децата от вируси

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/10187811 Отново на училище: 5 съвета как да предпазим децата от вируси Отново на училище: 5 съвета как да предпазим децата от вируси www.24chasa.bg

Знаете ли, че грипният сезон е от октомври до май? Когато си мислите за грипния вирус, бихте предположили, че той ни засяга само през зимата. Макар да е вярно, че достига своя пик през зимата, можете да се разболеете и през есента, както и през пролетта.

С наближаване на есенното равноденствие и идващото с него очаквано захлаждане, бие и първият звънец, приветстващ всички деца обратно в училище. С началото на учебната година се завръщат и притесненията на родителите, въртящи се около два въпроса: дали и кога тяхното дете ще се разболее. Грипът е силно заразен, защото е възможно вирусът да бъде предаден още преди детето да прояви симптоми. Тук идва и ред на въпроса – как може да го предпазим и да му дадем възможност да продължи да учи заедно с приятелите си, а ние да си осигурим спокойно ежедневие?

На първо място, хигиена. Носът, лицето и ръцете трябва да се мият често, особено преди хранене. Настъпилата пандемия от COVID-19 увеличи отговорността както на възрастните, така и на децата от гледна точка на спазване на лична хигиена, но никога не е излишно да напомняме периодично за важността от използването на сапун и дезинфектант.

Не забравяме, разбира се, и за здравословната храна. Консумацията на плодове и зеленчуци допринася за укрепването на имунната система и спомага за по-добрата защита от неканени вируси.

Редовните занимания със спорт. Той укрепва както тялото, така и ума. Освен това, честите физически активности развиват мускулатурата и подсилват имунната ни система.

Леките упражнения са свързани и с по-добрия сън. Той, от своя страна, благоприятства укрепването на имунната система. Пълноценното спокойствие допринася също така и за повишени нива на енергия, която е нужна на детето за успешното усвояване на учебния материал.

На последно място, но не и по важност, е превенцията. Тя е от съществена важност за поддържане на здравето и за укрепване на имунната система. Освен здравословната храна, спортът, хигиената и качествения сън, е препоръчително да включим в ежедневния си режим и хранителна добавка с естествени съставки (натурален Имуноглюкан, Витамин С и цинк) — Defendyl® сироп или капсули се препоръчва за профилактика и в случай на понижен имунитет. Defendyl® има имуномодулиращо действие – регулира отговора на имунната система в посока създаване на равновесие в  имунитета. Това означава, че стимулира „сънливата“ имунна система и успокоява „твърде активната“ имунна система. Defendyl сироп е подходящ за малки деца и деца в предучилищна възраст, а Defendyl капсули за възрастни и деца над седемгодишна възраст.

Освен за профилактика, при появата на симптоми като общо неразположение, умора или изтощение (не сте забравили и за есенната умора, нали?), можете да приемате Defendyl®Acute капсули с тройна доза Имуноглюкан, подходящ за възрастни и деца над 12 години.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Сила за живот

Диетите, които бъбрекът обича

Диетите, които бъбрекът обича

80 държави вече обогатяват брашната си с фолиева 
киселина.
СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

Хляб с фолиева киселина предпазва от вродени аномалии

Бъбреците пречистват 150 литра кръв всеки ден – как да ни служат до 100 г.

Бъбреците пречистват 150 литра кръв всеки ден – как да ни служат до 100 г.

За постоянния глад има поне 7 медицински причини

За постоянния глад има поне 7 медицински причини

Пациент на кислородна терапия

Две нови терапии дават надежда на болните от деменция

Основните количества натрий натрупваме от готовите храни. За България основни скрити източници на сол са колбасите, сирената и хлябът.

Храните и напитките, които ни вдигат кръвното

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber