Българка влиза в управителния съвет на Европейското дружество по човешка генетика

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/10007979 Българка влиза в управителния съвет на Европейското дружество по човешка генетика Българка влиза в управителния съвет на Европейското дружество по човешка генетика www.24chasa.bg
Д-р Олга Антонова
Д-р Олга Антонова

Българката д-р Олга Антонова се нарежда сред водещите експерти, ангажирани с изпълнението на политиките и дейностите, инициирани от Европейското дружество по човешка генетика (European Society of Human Genetics – ESHG). В периода 2021 – 2025 година тя ще бъде част от управителния съвет, който е отговорен за провеждането на проучвания, разпространението на информация и налагането на добри практики в областта.

Членовете на борда се избират с таен вот измежду всички представители на престижната неправителствена организация и получават правото да участват във взимането на ключови решения, свързани с нейното развитие.

„За мен този пост е възможност чрез опита и експертизата си да помогна за създаването на по-качествени и достъпни решения в сферата на генетиката. Приемам много сериозно мисията на дружеството, която е свързана с поддържането на активна изследователска дейност и високи стандарти в клиничната практика. Смятам, че основен приоритет за нас, като екип, трябва да бъде изграждането на добре работеща мрежа от хора и организации, обединени от тази обща цел“, казва д-р Антонова.

Като член на управителния съвет, д-р Антонова вече участва в заседания и дискусии, касаещи както реализирани, така и бъдещи негови проекти. До края на своя мандат тя ще бъде ангажирана с популяризирането на различни научни, социално-политически и образователни активности, както и със създаването и подбора на публикации за списанието, издавано от неправителствената организация.

С решение, взето на заседание на ESHG през юни 2021 година, младата лекарка е избрана и за член на Комитета по публични и професионални политики (The Public and Professional Policy Committee – PPPPC). Мисията на Комитета е да допринася за отговорното приложение на иновациите в човешката генетика. 

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Здраве

Компютърно изображение на коронавируса Снимка: Ройтерс

Промяна в очите подсказва дълъг COVID-19

Кръвни проби на кьолнския пациент в хода на прочистването му от мазнини

Спасяват мъж с бяла кръв

Американци чакат с маски метрото в Ню Йорк, където заразяването с варианта делта заплашително нараства.
СНИМКА: РОЙТЕРС

Ето симптомите на делта-варианта

Прощалното писмо на Чудомир е до Тодор Живков

Прощалното писмо на Чудомир е до Тодор Живков

2 месеца безплатни прегледи във Втора градска болница

2 месеца безплатни прегледи във Втора градска болница

Жените по-дълго образуват антитела от мъжете, показва проучването.

Възрастните с повече антитела след COVID-19

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber