Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“За любителите на наситения вкус на тъмния шоколад предлагам лимецово брауни с къпини”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
250 г натурален шоколад
100 г краве масло
3 яйца
150 г фина нерафинирана захар
100 г фино брашно от лимец тип 630
200 г къпини
1 ванилия
щипка сода бикарбонат
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Застиламе плитка квадратна тавичка с хартия за печене. Слагаме 200 г натурален шоколад, начупен на парченца, заедно с маслото да се разтопи на водна баня. Това става на тих огън при постоянно бъркане, водата не трябва да завира. Сваляме разтопения шоколад от котлона и го оставяме на стайна температура.
Разбиваме с миксер яйцата със захарта, внимателно ги разбъркваме с 50 г от брашното и постепенно ги прибавяме към напълно изстиналата шоколадова смес. Сипваме останалото брашно, най-добре пресято, заедно със содата и ванилията. Разбъркваме с шпатула до изглаждането на сместа.
Добавяме 70 г от къпините и разбъркваме леко. Изсипваме сместа в тавичката и отгоре разпределяме още 70 г къпини. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна 25-30 минути, докато сместа стегне и се образува коричка.
Украсяваме изстиналия сладкиш с останалия разтопен на водна баня шоколад и къпини. Поднасяме го, нарязан на квадратчета.