Телешко в терияки стил

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9871282 Телешко в терияки стил Телешко в терияки стил www.24chasa.bg
Телешко в терияки стил

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Анелия Терзиева ни предлага интересна рецепта за телешко месо, гарнирано с ориз.

ПРОДУКТИ 

250 г телешко

1 пръст

джинджифил

2 скилидки чесън

1 с.л. мед

100 мл соев сос

1 с.л. ябълков

оцет

1 ч.ч. ориз

басмати за

гарнитура

черен пипер

сусам за

поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Режем телешкото месо, докато е още замръзнало, за да получим тънки и фини парченца от него. Приготвяме маринатата, като слагаме в касерола на котлона нарязания на филийки чесън и джинджифил, соевия сос, меда, ябълковия оцет, черния пипер.

Изчакваме меда да се разтопи и ароматите да се смесят добре. Отстраняваме съда от котлона. Потапяме месото в топлата марината и оставяме за поне два часа. В дълбок тиган тип уок, който сме загрели добре, приготвяме месото заедно с останалата в съда марината.

Поднасяме със салата върху канапе от сварен басмати ориз и поръсваме със сусам. Аз лично не добавям сол към рецептата, тъй като телешкото става доста солено заради соевия сос.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Руло от тиквички с шунка

Руло от тиквички с шунка

Хапки от полента с кедрови ядки

Хапки от полента с кедрови ядки

Турско кюнефе

Турско кюнефе

Пиле с маслини

Пиле с маслини

Торта "Къртичина"

Торта "Къртичина"

Телешко в терияки стил

Телешко в терияки стил

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber