Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Представям ви миш-маш с три вида пресен лук, картофи, разноцветни чушки и пъдпъдъчи яйца. Вкусно и красиво поднесено ястие, с което да разнообразите лятната трапеза”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
8 пъдпъдъчи яйца
1 връзка пресен бял лук
2 стръка пресен
червен лук
1 стрък пресен чесън
2 червени чушки
2 зелени чушки
4 пресни картофа
краве масло, олио от
гроздови семена,
магданоз, черен пипер
и сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в голям тиган с малко олио. Прибавяме нарязаните на ситни кубчета чушки и ги оставяме да се позапържат, като от време на време разбъркваме.
Добавяме предварително сварените и нарязани на кубчета картофи. След малко ги обръщаме, слагаме накълцания магданоз, посоляваме, поръсваме с черен пипер и отново разбъркваме.
Правим за всяко яйце малко гнездо, в което слагаме парченце масло. Вътре чукваме яйцата и по желание ги правим забулени или ги оставяме леко рохки, като отстраним тигана по-рано от котлона.