Домашни равиоли с телешко

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9848739 Домашни равиоли с телешко Домашни равиоли с телешко www.24chasa.bg
Домашни равиоли с телешко

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“За любителите на паста няма по-хубава от тази, която си приготвяме сами”, пише ни Анелия Терзиева.

ПРОДУКТИ 

За пастата:

100 г брашно тип 00, 100 г семолина (пшеничен грис), 2 яйца, 1 щипка сол

За плънката:

250 г телешко месо за готвене, 1 глава лук, 3-4 скилидки чесън, мащерка, сол, черен пипер

За пестото:

зехтин, 1/2 връзка пресен босилек, 2 скилидки чесън, 1 шепа орехи, сол твърдо сирене за поръсване по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Приготвяме пастата, смесвайки изброените за нея продукти и получавайки тесто. Оставяме го да почине за около 30 минути. През това време приготвяме плънката.

Запържваме наситнениете лук и чесън. Добавяме телешкото, нарязано на малки късчета, и овкусяваме с подправките. Задушаваме до готовност.

Разточваме тестото на две кори с точилка или с машина за паста. Върху едната поставяме 1 ч.л. от плънката. Около нея намазваме с малко вода. Слагаме по лъжичка от плънката на разстояние по цялата кора. Поставяме втората отгоре и прилепваме добре там, където сме намазали водата, за да слепнат. Натискаме в една посока, за да извадим излишния въздух. С помощта на ринг или чаша изрязваме равиолите.

Пасираме зехтина, обеления чесън, листата босилек, солта и натрошените орехи за пестото. Сваряваме пастата за около 6-7 минути в подсолена вода и поднасяме с пестото. По желание поръсваме с твърдо сирене. Времето за варене на равиолите варира в зависимост от големината им и дебелината на корите.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Руло от тиквички с шунка

Руло от тиквички с шунка

Хапки от полента с кедрови ядки

Хапки от полента с кедрови ядки

Турско кюнефе

Турско кюнефе

Пиле с маслини

Пиле с маслини

Торта "Къртичина"

Торта "Къртичина"

Телешко в терияки стил

Телешко в терияки стил

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber