Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Една по-различна рецепта за кюфтенца от нахут със сос от водата, в която е консервиран той. Комбинацията от двете неща е много приятна и подходяща за хора, които постят”, пише ни Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
За 8 фалафела: 1 ч.ч. консервиран нахут, 1 малка главичка кромид лук, 3 скилидки чесън, шепа свеж магданоз, 2 с.л. брашно, 1/2 пакетче бакпулвер, сол на вкус, 2 щипки млян черен пипер, 2 щипки червен пипер, щипка млян кимион, малко кардамон
За соса: 1 к.ч. нахутена вода - аквафаба, 1 к.ч. олио или зехтин, 1 с.л. горчица, 2 скилидки чесън, сол, щипка млян черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Правим смес от намачкания нахут, нарязаните на много ситно кромид лук, чесън и магданоз, брашното, солта и изброените подправки.
Оформяме с мокри ръце от нея фалафелите. Печем ги на фурна, в намазана с олио тавичка.
Сервираме ги със сос от аквафаба, който приготвяме от посочените продукти, разбити до получаването на еднородна смес с помощта на пасатор.