Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Тази супа е отлично имунозасилващо предложение за великденските пости. Зеленолистните зеленчуци в нея са задължителни. Освен тях може да сложите и други”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
2 шепи коприва, 10 листа от лапад, 20 листа от спанак, 5 листа от киселец, 1 глава кромид, 5 стръка зелен лук, 2 стръка пресен чесън, 2 картофа, 2 моркова, 2 чушки, 1 к.ч. грах, 1 к.ч. зелен боб, 200 г броколи, 100 г карфиол, 1 тиквичка, 2 щипки копър, черен пипер, 3 с.л. олио, хималайска сол, щипка куркума, около литър и половина вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме посочените зеленчуци на едри парчета. Добавяме олиото, солта и куркумата. Наливаме водата.
Слагаме всички изброени продукти без черния пипер и копъра в тенджера под налягане. Варим супата в продължение на 10 минути, след като вентилът започне да изпуска пара, но намаляваме температурата по време на готвенето.
Овкусяваме с копъра и черния пипер. Пасираме супата, докато е още топла. По желание я сервираме с кротони или препечени хлебчета.