Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам рецепта за бърз постен лучник с готови кори, орехи и семена. Зеления лук в плънката не го задушавам предварително в мазнина, а го смесвам с оризово брашно, за да попие излишната влага”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
За 2 дълги рула:
2 кори за баница, 3 връзки зелен лук, 3 с.л. олио за плънката + още за намазване на тавата и поръсване, оризово брашно, колкото да поеме влагата, сол на вкус
50 г орехи, микс от семена - слънчогледово, сусамово, ленено, маково семе за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме предварително почистения зелен лук на ситно. Прибавяме 3 с.л. олио, солта, оризовото брашно, едро натрошените орехи и микса от семена.
Вземаме 1 лист от корите и го сгъваме на две. Отгоре равномерно разпределяме от плънката и завиваме на руло. По същия начин процедираме с другата кора до привършването на плънката.
Редим рулата в намазнена тава. Отгоре ги поръсваме с олио и маково семе. Печем в загрята фурна на 200 градуса до приятно покафеняване.
Поднасяме лучника, докато е още топъл, като по желание го украсяваме с физалис или чери домати.