Шоколадова торта с вишни

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9530725 Шоколадова торта с вишни Шоколадова торта с вишни www.24chasa.bg
Шоколадова торта с вишни

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Със или без повод, никой не би отказал вкусна торта особено ако преобладаващият й вкус е шоколадов”, пише ни Анелия Терзиева. 

ПРОДУКТИ 

За два брауни блата:

6 яйца, 10 с.л. кафява захар, 250 г масло, 300 г шоколад, 6 с.л. натурално какао, 6 с.л. брашно, 2 ч.л. бакпулвер

За крема:

800 г заквасена сметана, 250 г крема сирене, пудра захар на вкус, ванилия

1 пакет бисквити орео

1/2 бурканче сладко от вишни, ликьор по избор

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Приготвяме блатовете, като разбиваме яйцата и захарта до получаване на пухкава гладка смес. Разтопяваме маслото и шоколада и ги добавяме към яйчената смес, като внимаваме с температурата - трябва да е стайна или те да са по-хладки, защото иначе ще се пресекат яйцата. Прибавяме брашното, смесено с бакпулвера и пресятото какао, и разбъркваме добре. Получената смес разделяме на две равни части и разпределяме в кръгли форми с падащ ринг, които сме постлали с хартия за печене.

Печем до готовност за около 12 мин на 170 градуса. Времето може да варира в зависимост от големината на формата и силата на фурната, но да се получи текстурата на брауни.

Разбиваме сметаната, крема сиренето и ванилията с пудрата захар. Приготвените блатове оставяме да изстинат напълно, преди да сглобим тортата.

Напояваме ги с течността от сладкото или с малко ликьор по избор. Върху тях нареждаме от целите вишни. Изсипваме и дебел слой от крема, като заглаждаме, но не до ръба на тортата. След като сложим втория блат, той ще се разнесе до краищата. Поръсваме с натрошени бисквити орео и полагаме втория блат. Напояваме и него и след това “замазваме” тортата с останалия крем. Поръсваме с още натрошени бисквитки, като можем да оставим и цели. Прибираме тортата в хладилника поне за една нощ.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Сладки цветя с ягоди

Сладки цветя с ягоди

Шоколадова торта с вишни

Шоколадова торта с вишни

Торта с кисело мляко и извара

Торта с кисело мляко и извара

Момчиловско гърне

Момчиловско гърне

Гутаб

Гутаб

Пастет от авокадо и шамфъстък

Пастет от авокадо и шамфъстък

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber