Пастет от авокадо и шамфъстък

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9502899 Пастет от авокадо и шамфъстък Пастет от авокадо и шамфъстък www.24chasa.bg
Пастет от авокадо и шамфъстък

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Пастетът се приготвя бързо, здравословен е и действа освежаващо”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

1 добре узряло авокадо

50 г шамфъстък

1 скилидка чесън

2 стръкчета мента

1 с.л. сок от лимон

сол на вкус

щипка млян черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Вземаме меко и добре узряло авокадо. Разполовяваме го и с помощта на нож премахваме ядката. Отстраняваме кората, използвайки лъжица. Ядливата част на авокадото нарязваме на дребни парчета. Слагаме ги в блендер.

Добавяме към тях почистения от черупките шамфъстък, листенцата мента, лимоновия сок, нарязаните скилидки чесън, солта и черния пипер.

Блендираме продуктите до получаване на хомогенна смес. Поднасяме пастета заедно с препечени филийки хляб, на които може да го намажем.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Тиквен пай

Тиквен пай

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Козуначени кифлички с шоколадова глазура

Трюфели с кафе и кокос

Трюфели с кафе и кокос

Ароматна зеленчукова супа

Ароматна зеленчукова супа

Фалафели

Фалафели

Козуначен кекс с цветна глазура

Козуначен кекс с цветна глазура

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber