Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
“Пастетът се приготвя бързо, здравословен е и действа освежаващо”, пише ни Маргарита Димитрова.
1 добре узряло авокадо
50 г шамфъстък
1 скилидка чесън
2 стръкчета мента
1 с.л. сок от лимон
сол на вкус
щипка млян черен пипер
Вземаме меко и добре узряло авокадо. Разполовяваме го и с помощта на нож премахваме ядката. Отстраняваме кората, използвайки лъжица. Ядливата част на авокадото нарязваме на дребни парчета. Слагаме ги в блендер.
Добавяме към тях почистения от черупките шамфъстък, листенцата мента, лимоновия сок, нарязаните скилидки чесън, солта и черния пипер.
Блендираме продуктите до получаване на хомогенна смес. Поднасяме пастета заедно с препечени филийки хляб, на които може да го намажем.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.