Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Сред любимите ми сурови десерти е този с крем от манго. Предлагам бърза и лесна рецепта за приготвянето му”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
За основата:
187 г бланширани лешници, 125 г фурми
За крема:
2 узрели плода манго, 160 г сурово кашу, 100 мл сметана за разбиване, 100 г кокосови стърготини, 1 с.л. лимонов сок, 2 с.л. кокосово масло, 1 с.л. какаово масло
За аранжиране:
киви, сушена арония или касис, стръкчета мента
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Накисваме предишната вечер кашуто в студена вода и го оставяме на стайна температура. Блендираме продуктите за основата до получаване на гъста смес. Разпределяме я във форма с диаметър 20 см. Притискаме добре към дъното.
Приготвяме крема, като смесваме в блендера изцеденото кашу с почистеното манго, сметаната и лимоновия сок. Блендираме до получаване на гладка хомогенна смес. Добавяме кокосовите стърготини, разтопеното кокосово и какаово масло.
Блендираме още веднъж за кратко. По желание добавяме в крема част от плодчетата арония или касис, предварително накиснати в ароматен алкохол. Изсипваме крема върху основата и заглаждаме.
Оставяме в хладилник, за да се стегне. Преди поднасяне украсяваме със сушена арония или касис, резени киви и стръкчета свежа мента.