Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Това е прекрасен сладкиш - на вкус и на вид, ухаещ на бисквити, ябълки и канела”, пише ни Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
125 г масло
1 пакет какаови бисквити по избор
5-6 средно големи ябълки
2 с.л. канела
1/2 ч.ч. смлени орехови ядки
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1/2 пакет бакпулвер
пудра захар по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изсипваме на дъното на правоъгълна тава разтопеното краве масло. Отгоре подреждаме какаовите бисквити - може да са цели или начупени на парченца. Обелваме и почистваме ябълките. Нарязваме ги на малки парченца. Поръсваме навсякъде върху тях с канела.
Разбиваме в купа яйцата заедно със захарта. Към тях добавяме брашното, пресято заедно с бакпулвера и разбъркано със смлените орехи.
Разстиламе кексовата смес върху ябълките. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до суха клечка.
Поднасяме готовия сладкиш, поръсен с трохи от бисквити и пудра захар или с разбита сладкарска сметана, въпрос на вкус и предпочитание.