Жирафско руло

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9419499 Жирафско руло Жирафско руло www.24chasa.bg
Жирафско руло

Приготвено с плънка от шоколад и манго

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Предлагам ви впечатляващ с интересната си визия десерт, който е и не по-малко вкусен”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

За тестото:

4 яйца

5 с.л. захар

2 с.л. олио

60 мл прясно мляко

1 ванилия

70 г брашно + 1 с.л.

1 с.л. царевично нишесте

2 с.л. какао

За плънката:

течен шоколад

и манго

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Изрязваме хартия за печене с големината на тавата. Разделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме с олиото, 1 с.л. от захарта, млякото и ванилията. Разбиваме белтъците с останалата захар на сняг. Смесваме брашното с нишестето, добавяме го към жълтъците и разбъркваме до хомогенизиране.

Смесваме около 2 с.л. от тестото с 1 с.л. брашно и 30 г от белтъците. Изсипваме сместа в пош и с нея рисуваме върху обърнатия лист хартия контури, наподобяващи шарката на жираф. Печем 1 минута в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Към останалото тесто добавяме какаото и разбъркваме.

Добавяме малко по малко белтъците, като внимателно разбъркваме с шпатула. Изсипваме тестото в тавата върху изпечената шарка и заглаждаме. Печем около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна. Заедно с хартията навиваме на руло от външната страна и оставяме да стегне в хладилник.

Развиваме, намазваме с течен шоколад и редим тънки парчета манго. Отново навиваме рулото, пристягаме го във фолио и оставяме в хладилник да стегне. Развиваме го, с остър нож подравняваме краищата и поднасяме.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Най-доброто от Деликатесен - традиционни вкусове от Пиринския край

Най-доброто от Деликатесен - традиционни вкусове от Пиринския край

Азербайджанска пахлава

Азербайджанска пахлава

Винен кебап с дивечово месо

Винен кебап с дивечово месо

Пълнени чушки с кълцано телешко

Пълнени чушки с кълцано телешко

Миникиш с бейби спанак

Миникиш с бейби спанак

Чийзкейк с банани

Чийзкейк с банани

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber