Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам рецепта за едни по-здравословни миникюфтенца, изпечени във фурна”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
500 г кайма, 1/2 глава бял кромид лук, 1/2 глава червен кромид лук, 3 филии сух хляб, 100 мл прясно мляко, 2 яйца, 1 щипка сода бикарбонат, магданоз, смлян черен пипер, кимион, чубрица и сол на вкус, галета или брашно за овалване, олио за намазване, гарнитура по избор и нар за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Накисваме филиите сух хляб в млякото и ги изстискваме добре с ръце. Двата вида лук почистваме и нарязваме на ситно. Омесваме ги заедно с каймата, яйцата, хляба, содата, наситнения магданоз и сухите подправки.
Оставяме сместа да престои в хладилник за около час. С мокри ръце оформяме топченца с големината на орех, като вземаме от каймата с чаена лъжичка.
Овалваме кюфтенцата в галета или брашно и ги редим в намазана с олио тава. В останалата част може да сложим нарязани и овкусени картофи и моркови за гарнитура.
Печем в загрята фурна на 200 градуса до приятно покафеняване. Поднасяме кюфтенцата върху листа зелена салата, маруля или друга гарнитура, забодени с бамбукови клечки за хапки и аранжирани със зърна нар.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.