Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Едно уникално вкусово съчетание, сладко-спаначено удоволствие”, пише ни Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
100 мл олио
1 бакпулвер
ванилия
100-150 г сварен и пасиран спанак
1/2 ч.ч. смлени орехи
пудра захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме в купа яйцата със захарта. Може да използваме миксер, вилица или бъркалка. Добавяме киселото мляко, олиото и отново разбъркваме. Постепенно сипваме пресятото брашно със смесените в него ванилия и бакпулвер.
Прибавяме спанака и разбъркваме кексовата смес добре. Изсипваме я в подходяща форма за кекс, покрита с хартия за печене или намаслена и набрашнена, за да не залепне. Отгоре посипваме орехите и леко с въртеливи движения с помощта на вилица ги размесваме в сместа.
Печем сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка. Изстиналия кекс поръсваме с пудра захар.