Бонбони от фурми и ядки

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9254933 Бонбони от фурми и ядки Бонбони от фурми и ядки www.24chasa.bg
Бонбони от фурми и ядки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Бонбони от фурми и ядки

Изпращайте рецептите си на

Бонбони от фурми и ядки

адреси vvatsova@24chasa.bg

Бонбони от фурми и ядки

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Новото ми предложение за коледния пост са домашни бонбони, които се приготвят за 5 минути. Натуралната сладост на фурмите е комбинирана с интензивен какаов вкус и лек аромат на кафе”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ

1/2 ч.ч. орехи, 1/2 ч.ч. лешници, 1/2 ч.ч. почистени от костилките фурми, 30 г сурово какао, 1 ч.л. кафе еспресо, щипка хималайска сол, 1 с.л. кокосово масло и шоколад по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Блендираме всичко в мощен робот и получаваме гъста и лепкава маса. В зависимост от мекотата на фурмите може да се наложи да прибавим лъжица кокосово масло, ако сместа е по-гъста от необходимото, или още орехи, ако е по-течна.

Оформяме от получената гладка смес с длани кръгли бонбони и ги слагаме за няколко часа в хладилник, за да стегнат.

Потопяваме по желание част от тях в разтопен на водна баня шоколад и ги връщаме в хладилника, докато глазурата им се стегне.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Боб по селски в глинено гърне

Боб по селски в глинено гърне

Пълнен шаран с манатарки

Пълнен шаран с манатарки

Жирафско руло

Жирафско руло

Кекс с червено вино

Кекс с червено вино

Пъстърва върху шарен ориз

Пъстърва върху шарен ориз

Банички с праз и фъстъци

Банички с праз и фъстъци

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber