Суперлесен начин да си направите кисело зеле

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9239126 Суперлесен начин да си направите кисело зеле Суперлесен начин да си направите кисело зеле www.24chasa.bg
Суперлесен начин да си направите кисело зеле

Изобщо няма да повтаряме за пореден път неизменните ползи от ферментиралите храни. В сезон като този те са задължителни за всеки член на семейството. А киселото зеле традиционно не слиза от семейното ни меню. Нашите майки и баби години наред вече слагат зелето в бидони, претакат, дебнат и "радват" съседите със страхотни миризми към края на зимата. Напоследък се научихме да купуваме готово зеле, но като всичко "готово", и тук няма как да сме сигурни в съставките и в метода, по който е било приготвено нашето зеле. Не на последно място не може да сме сигурни в хигиенните условия, при които е създадено, за да достигне до нашата чиния. 

Затова днес ви предлагаме най-елементарния начин да имате всяка седмица прясно кисело зеле - чрез дива ферментация. Прочетете рецептата ТУК, на нашия сайт MILA.BG

И още:

Две суперлесни рецепти за туршии.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пълнен шаран без кости за Никулден – мисията възможна с шеф Васил Апостолов

Пълнен шаран без кости за Никулден – мисията възможна с шеф Васил Апостолов

Над 200 000 българи празнуват имен ден на Никулден – един от най-почитаните празници у нас. 6 декември е празник и на рибарите, банкерите, търговците. Според традициите на трапезата задължително трябва да присъства ястие от риба, най-често шаран. „Кулинарните изненади са възможни, дори когато спазваме традициите и използваме едни и същи продукти“

Сладкиш с киви

Сладкиш с киви

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Арменски сладки

Арменски сладки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Бонбони от фурми и ядки

Бонбони от фурми и ядки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Постен сладкиш с мармалад

Постен сладкиш с мармалад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Постен сладкиш с банани

Постен сладкиш с банани

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Постни пълнени чушки

Постни пълнени чушки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Суперлесен начин да си направите кисело зеле

Суперлесен начин да си направите кисело зеле

Изобщо няма да повтаряме за пореден път неизменните ползи от ферментиралите храни. В сезон като този те са задължителни за всеки член на семейството. А киселото зеле традиционно не слиза от семейното ни меню. Нашите майки и баби години наред вече слагат зелето в бидони, претакат, дебнат и "радват" съседите със страхотни миризми към края на зимата

Дип от патладжан и сусам

Дип от патладжан и сусам

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Зеленчукова супа с ориз

Зеленчукова супа с ориз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пъстърва с розов грейпфрут

Пъстърва с розов грейпфрут

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Есенен миш-маш с праз и извара

Есенен миш-маш с праз и извара

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber