Постни пълнени чушки

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9236070 Постни пълнени чушки Постни пълнени чушки www.24chasa.bg
Постни пълнени чушки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Eто как да си приготвите вкусни пълнени чушки по време на настоящия коледен пост”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ

13-18 чушки

2 ч.ч. ориз

4-5 глави кромид лук

5-6 моркова

олио, джоджен, ронена чубрица, червен пипер и сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Измиваме чушките и ги почистваме от семенната част. В голям тиган със загрято олио задушаваме ситно нарязания лук и настърганите моркови. Прибавяме измития ориз с вода в съотношение 1:1 и разбъркваме често, докато оризът поеме водата и стане като стъклен.

Подправяме на вкус с наситнен джоджен, чубрица, червен пипер и сол. Отстраняваме от котлона и изчакваме ориза да почине 2-3 минути. С така приготвената плънка пълним чушките и ги подреждаме плътно в тавичка.

Покриваме отворите им с парче чушка като капаче, за да не излиза плънката. Поливаме с малко олио и заливаме с гореща вода до средата на чушките.

Печем в загрята фурна на 200 градуса до извирането на водата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пълнен шаран с ориз

Пълнен шаран с ориз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Изобретателност на националните кухни по време на икономически изпитания

Изобретателност на националните кухни по време на икономически изпитания

Между презадоволяването и разхищението на храни В последните години темата за разхищението на храната трайно се настани в медийното пространство, но все още в редица държави често изостава от индивидуалния дневен ред. Неподозирано за повечето от нас, историята на известните национални кухни включва ястия, за които не сме предполагали

Декември с дъх на традиция и любим вкус

Декември с дъх на традиция и любим вкус

Още от самото си начало, месец декември ни обгръща с топлина и уют, създавайки празнични поводи, които да отбележим у дома, в тесен семеен или приятелски кръг. Снегът навън малко по малко ни помага да се настроим на коледна вълна, но преди това въображението ни пренася в кухнята. Задачата ни не е никак лека

Пъстърва със сушени плодове

Пъстърва със сушени плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Толстолоб с манатарки и картофи

Толстолоб с манатарки и картофи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сладкиш с киви

Сладкиш с киви

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Арменски сладки

Арменски сладки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Бонбони от фурми и ядки

Бонбони от фурми и ядки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Постен сладкиш с мармалад

Постен сладкиш с мармалад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Ароматен боб с манатарки

Ароматен боб с манатарки

Подправен с червен пипер и чубрица Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Постен сладкиш с банани

Постен сладкиш с банани

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Постни пълнени чушки

Постни пълнени чушки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber