Дип от патладжан и сусам

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9232613 Дип от патладжан и сусам Дип от патладжан и сусам www.24chasa.bg
Дип от патладжан и сусам

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Разкошна разядка, подходяща за коледните пости”, пише ни Димитър Димитров.

ПРОДУКТИ 

2 патладжана,

предварително

изпечени

във фурна

20 г суров сусам

3 с.л. олио

1 к.л. горчица

1 ч.л. сок от лимон

1 скилидка чесън

щипка млян

черен пипер

сол на вкус

суха мащерка за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Белим предварително изпечените патладжани, докато са още топли, за да е по-лесно. Когато малко поизстинат, ги накъсваме на едри парчета и ги слагаме в миничопър.

Добавяме към тях суровия сусам, олиото, горчицата, лимоновия сок, нарязания на съвсем малки парченца чесън и черния пипер. Подправяме сместа със сол на вкус.

Смиламе продуктите до получаването на еднородна смес. Поднасяме дипа, поръсен със суха мащерка. Препоръчително е да консумираме вкусната разядка с препечена филийка.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пълнен шаран с ориз

Пълнен шаран с ориз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Изобретателност на националните кухни по време на икономически изпитания

Изобретателност на националните кухни по време на икономически изпитания

Между презадоволяването и разхищението на храни В последните години темата за разхищението на храната трайно се настани в медийното пространство, но все още в редица държави често изостава от индивидуалния дневен ред. Неподозирано за повечето от нас, историята на известните национални кухни включва ястия, за които не сме предполагали

Декември с дъх на традиция и любим вкус

Декември с дъх на традиция и любим вкус

Още от самото си начало, месец декември ни обгръща с топлина и уют, създавайки празнични поводи, които да отбележим у дома, в тесен семеен или приятелски кръг. Снегът навън малко по малко ни помага да се настроим на коледна вълна, но преди това въображението ни пренася в кухнята. Задачата ни не е никак лека

Пъстърва със сушени плодове

Пъстърва със сушени плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Толстолоб с манатарки и картофи

Толстолоб с манатарки и картофи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сладкиш с киви

Сладкиш с киви

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Арменски сладки

Арменски сладки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Бонбони от фурми и ядки

Бонбони от фурми и ядки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Постен сладкиш с мармалад

Постен сладкиш с мармалад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Ароматен боб с манатарки

Ароматен боб с манатарки

Подправен с червен пипер и чубрица Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Постен сладкиш с банани

Постен сладкиш с банани

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Постни пълнени чушки

Постни пълнени чушки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber