Есенен миш-маш с праз и извара

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9214540 Есенен миш-маш с праз и извара Есенен миш-маш с праз и извара www.24chasa.bg
Есенен миш-маш с праз и извара

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Представям ви лесно, бързо и вкусно любимо ястие, подходящо за сезона”, пише ни Румен Петров.

ПРОДУКТИ 

200-300 г извара

3 яйца

6-8 червени чушки

2-3 домата

2 стръка праз лук

2 стръка пресен лук

1 скилидка чесън

олио за пържене

1/2 връзка

магданоз

люта чушка

и сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Почистваме праза и пресния лук. Нарязваме ги на ситно. Почистените чушки и домати също нарязваме, но на малки кубчета.

Запържваме за кратко праза и зеления лук в сгорещената мазнина. Добавяме чушките и непрекъснато разбъркваме, докато омекнат.

Прибавяме доматите и продължаваме да пържим, докато отделената от тях течност изври. Добавяме наситнения чесън и лютата чушка, изварата, солта и след 1-2 минути чукваме яйцата.

Разбъркваме, докато те се втвърдят. Преди да отстраним съда от котлона, поръсваме с наситнен магданоз.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Боб по селски в глинено гърне

Боб по селски в глинено гърне

Пълнен шаран с манатарки

Пълнен шаран с манатарки

Жирафско руло

Жирафско руло

Кекс с червено вино

Кекс с червено вино

Пъстърва върху шарен ориз

Пъстърва върху шарен ориз

Банички с праз и фъстъци

Банички с праз и фъстъци

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber