Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам разкошна есенна рецепта с гъби и кестени. Това всъщност не е ризото, защото вместо ориз съдържа кускус. Кестените добавят много приятна леко сладникава нотка на това изискано ястие”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
500 г гъби печурки, 500 г кестени, 1 купа кускус, 5-6 чери домата, 2-3 моркова, 1 червена чушка, 1 зелена чушка, 1 глава кромид лук, няколко стръка зелен лук, 1-2 скилидки чесън, масло, смлян черен пипер и сол на вкус, около 2 ч.ч. горещ зеленчуков бульон
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Запържваме в маслото наситнените лук и чесън на ниска температура за около 5 минути, докато омекнат. Увеличаваме топлината и добавяме нарязаните на ивички моркови и чушки, почистените и нарязани на ивички гъби и сварените, обелени и едро нарязани кестени.
Готвим за 5 минути, подправяме със сол и пипер на вкус. Добавяме кускуса, чери доматите и разбъркваме. Постепенно наливаме бульона и оставяме да къкри, като разбъркваме от време на време - за около 10 минути.
Добавяме още количество течност, докато се абсорбира. Накрая подправяме с наситнения магданоз. Поднасяме ястието, докато е още топло.