Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
“Изпращам ви сезонна рецепта за банички с вкусна плънка от тиква, орехи и дъх на канела”, пише ни Румен Петров.
400 г пълнозърне
сти точени кори
400 г тиква цигулка
200 г орехови ядки
олио, захар
и канела на вкус
Настъргваме почистената и обелена тиква на едро ренде и я смесваме със захарта, канелата и накълцаните орехови ядки.
Отваряме пакета пълнозърнести кори. Всяка кора в него сгъваме на две. Поръсваме я с олио, равномерно разстиламе плънката и завиваме на дълго руло.
Нарязваме го на по-къси рулца и ги редим в намазана с олио тава. Отгоре ги поръсваме с малко олио.
Печем тиквеника в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаване на хрупкава златиста коричка.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.