Пълнозърнест тиквеник с канела

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9189734 Пълнозърнест тиквеник с канела Пълнозърнест тиквеник с канела www.24chasa.bg
Пълнозърнест тиквеник с канела

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Изпращам ви сезонна рецепта за банички с вкусна плънка от тиква, орехи и дъх на канела”, пише ни Румен Петров.

ПРОДУКТИ 

400 г пълнозърне

сти точени кори

400 г тиква цигулка

200 г орехови ядки

олио, захар

и канела на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Настъргваме почистената и обелена тиква на едро ренде и я смесваме със захарта, канелата и накълцаните орехови ядки.

Отваряме пакета пълнозърнести кори. Всяка кора в него сгъваме на две. Поръсваме я с олио, равномерно разстиламе плънката и завиваме на дълго руло.

Нарязваме го на по-къси рулца и ги редим в намазана с олио тава. Отгоре ги поръсваме с малко олио.

Печем тиквеника в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаване на хрупкава златиста коричка.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Рамен с пилешко месо

Рамен с пилешко месо

Ябълков сладкиш с какаови бисквити

Ябълков сладкиш с какаови бисквити

Боб по селски в глинено гърне

Боб по селски в глинено гърне

Пълнен шаран с манатарки

Пълнен шаран с манатарки

Жирафско руло

Жирафско руло

Пъстърва върху шарен ориз

Пъстърва върху шарен ориз

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber