Щрудел с дюли и пуканки в карамел

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9134107 Щрудел с дюли и пуканки в карамел Щрудел с дюли и пуканки в карамел www.24chasa.bg
Щрудел с дюли и пуканки в карамел

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“С наближаването на Димитровден - 26 октомври, почетно място на трапезата заемат десертите с есенни плодове. Предлагам ви лесна рецепта за щрудел с богата плънка от дюли, ябълки, сладко от круши”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ 

12 кори за баница, 500 г дюли, 500 г ябълки, 1 ч.ч. орехи, 1 ч.ч. захар, 4-5 с.л. грис, 1 с.л. канела, 1 к.ч. олио, масло за тавата, бурканче сладко от круши, 40-50 г черен шоколад

За пуканките: царевица за пуканки или готови пуканки, 1 ч.ч. захар, 40 г масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Обелваме ябълките и дюлите, почистваме ги от семенната част и ги настъргваме на едро ренде. Задушаваме ги в малко мазнина и като изстинат, ги изсипваме в купа. Към тях прибавяме натрошените орехи, захарта, гриса и канелата.

Разбъркваме и добавяме олиото, като част от него отделяме. Дъното на кръгла тава намазваме с маслото и покриваме с една кора за баница. Поръсваме я с малко олио. Върху нея слагаме още една и изсипваме около 2 с.л. от плънката. Загъваме краищата на корите навътре и отгоре разстиламе още от плънката. Повтаряме процедурата до привършването на корите или плънката.

Захлупваме щрудела с кора, поръсваме с олио, нарязваме на триъгълници и печем в загрята фурна на 200 градуса. След 15 минути намаляваме на 180 градуса и допичаме за още 35-40 минути.

Покриваме изстиналия щрудел със сладко от круши и с пуканките, карамелизирани в разтопената захар с масло. Отгоре разстиламе разтопения на водна баня шоколад.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Ароматен боб с манатарки

Ароматен боб с манатарки

Подправен с червен пипер и чубрица Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Постен сладкиш с банани

Постен сладкиш с банани

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Постни пълнени чушки

Постни пълнени чушки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Суперлесен начин да си направите кисело зеле

Суперлесен начин да си направите кисело зеле

Изобщо няма да повтаряме за пореден път неизменните ползи от ферментиралите храни. В сезон като този те са задължителни за всеки член на семейството. А киселото зеле традиционно не слиза от семейното ни меню. Нашите майки и баби години наред вече слагат зелето в бидони, претакат, дебнат и "радват" съседите със страхотни миризми към края на зимата

Дип от патладжан и сусам

Дип от патладжан и сусам

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пъстърва с розов грейпфрут

Пъстърва с розов грейпфрут

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Есенен миш-маш с праз и извара

Есенен миш-маш с праз и извара

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Кестенови кексчета без брашно

Кестенови кексчета без брашно

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Шарени кексчета с нар

Шарени кексчета с нар

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Киш с моцарела и чери домати

Киш с моцарела и чери домати

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Фалшиво ризото с кестени

Фалшиво ризото с кестени

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пълнозърнест тиквеник с канела

Пълнозърнест тиквеник с канела

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber