Кекс със сладко от череши

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9118049 Кекс със сладко от череши Кекс със сладко от череши www.24chasa.bg
Кекс със сладко от череши

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Дори когато не разполагате с яйца, можете да направите чуден сладкиш. Такъв е и този – с домашно сладко от череши и без нито едно яйце”, пише ни Виолета Василева.

ПРОДУКТИ

1/2 ч.ч. кисело

мляко

1/2 ч.ч. прясно

мляко

сладко от череши

1 к.ч. олио

1 ч.ч. захар

1 ч.л. сода или

1 пакет бакпулвер

1 ванилия

2 ч.ч. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Изсипваме в купа киселото мляко, добавяме содата и бъркаме, докато шупне. Ако използваме бакпулвер, добавяме го заедно с брашното. Прибавяме последователно прясното мляко, захарта, олиото, ванилията и разбъркваме. Накрая сипваме на части пресятото брашно.

Объркваме всички продукти до хомогенна смес. Изсипваме я в намаслена и набрашнена форма с падащо дъно. За по-практично може да използваме тавичка, застлана с хартия за печене.

Нареждаме отгоре черешите от сладкото, без да ги притискаме. Печем кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. По желание готовия сладкиш поръсваме с пудра захар. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Патладжанена мусака

Патладжанена мусака

Приготвена с телешка кайма и поръсена с кашкавал Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Шехриели пилаф

Шехриели пилаф

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Вишисоаз

Вишисоаз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Миникифлички с малиново сладко

Миникифлички с малиново сладко

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Щрудел с дюли и пуканки в карамел

Щрудел с дюли и пуканки в карамел

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Конфитюр от зелени доматчета

Конфитюр от зелени доматчета

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Кекс със сладко от череши

Кекс със сладко от череши

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Лападник със слънчоглед

Лападник със слънчоглед

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пикантни рибни кюфтета

Пикантни рибни кюфтета

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сладкиш с ябълка и дюля

Сладкиш с ябълка и дюля

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Шоколадово брауни

Шоколадово брауни

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сурови пасти с манго и куркума

Сурови пасти с манго и куркума

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber