Сладкиш с ябълка и дюля

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9106187 Сладкиш с ябълка и дюля Сладкиш с ябълка и дюля www.24chasa.bg
Сладкиш с ябълка и дюля

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Ето един лесен и вкусен есенен сладкиш, който се изяжда за нула време. Подходящ е и за трапезата на Димитровден, който е на 26 октомври”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

4 големи ябълки, 1 дюля, 60 г краве масло, 1 с.л. канела, 4 яйца, 1/2 ч.ч. кафява захар, 1/2 ч.ч. бяло брашно, 1/2 ч.ч. пълнозърнесто брашно от спелта, 1 капсула ванилия, 150-200 г орехови ядки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сладкиш с ябълка и дюля

Обелваме ябълките и дюлята, почистваме ги и ги нарязваме на малки резенчета. Слагаме ги в тава заедно с канелата и маслото.

Сипваме малко вода, колкото да покрие дъното, и печем на 200 градуса до омекването на ябълките. Някъде в средата на печенето поръсваме с орехите и ги оставяме да се запекат. С миксер разбиваме яйцата и захарта на гъста пяна.

Прибавяме пресетите брашна и ванилията, като разбъркваме с шпатула. Изсипваме сместа върху запечените ябълки. Печем сладкиша на 180 градуса до златисто.

Обръщаме го в подходящ съд, но чак след като изстине. Нареждаме отгоре орехите пекан. Поръсваме с разтопения на водна баня шоколад.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Патладжанена мусака

Патладжанена мусака

Приготвена с телешка кайма и поръсена с кашкавал Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Шехриели пилаф

Шехриели пилаф

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Вишисоаз

Вишисоаз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Миникифлички с малиново сладко

Миникифлички с малиново сладко

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Щрудел с дюли и пуканки в карамел

Щрудел с дюли и пуканки в карамел

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Конфитюр от зелени доматчета

Конфитюр от зелени доматчета

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Кекс със сладко от череши

Кекс със сладко от череши

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Лападник със слънчоглед

Лападник със слънчоглед

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пикантни рибни кюфтета

Пикантни рибни кюфтета

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сладкиш с ябълка и дюля

Сладкиш с ябълка и дюля

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Шоколадово брауни

Шоколадово брауни

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сурови пасти с манго и куркума

Сурови пасти с манго и куркума

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber