Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Марияна Бончева ни предлага интересна рецепта за вкусна и здравословна закуска, приготвена с лимецово брашно и черен шоколад.
ПРОДУКТИ
3 яйца, 2 и 1/2 ч.ч. пълнозърнесто брашно от лимец, 1/2 ч.ч. кисело мляко, 1/2 ч.ч. кокосово мляко, 1 пакетче бакпулвер, 1 щипка захар, 1 щипка сол, 1 щипка сода бикарбонат, олио за пържене, 1 черен шоколад, плодчета арония и кокосови стърготини за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата със захарта и солта. В киселото мляко слагаме содата, за да шупне, след което го смесваме с кокосовото мляко.
Пресяваме брашното в отделна купа, като предварително сме го смесили с бакпулвера. Постепенно ги прибавяме към останалите съставки и разбъркваме всичко до получаването на еднородна смес.
Загребваме от нея с лъжица, слагаме в сгорещеното олио и пържим бухтичките от двете страни. Оставяме ги върху хартиена салфетка или кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Гарнираме ги с разтопения на водна баня шоколад, върху който залепваме плодчетата арония. По желание поръсваме с малко кокосови стърготини.