Бързо ястие, подходящо за лесна вечеря
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам бързо и изискано ястие, подходящо за чаша бяло вино”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
500 г пилешко месо от бутче
500 г броколи
200 мл готварска сметана
сол на вкус
1 щипка млян черен пипер
100 г кашкавал
1/2 к. ч. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме месото на ивици, посоляваме го и го запържваме в 3-4 с. л. олио. Броколите накъсваме на розички и ги варим 5 минути в солена вода.
Вземаме тава и намазваме дъното ѝ с олио. В нея нареждаме изцедените броколи, а върху тях пилешките късчета. Поливаме ги със сметаната и ги овкусяваме с черния пипер.
Печем ястието около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна или до готовност. Изваждаме го, поръсваме го с настъргания кашкавал и го слагаме отново в горещата фурна, колкото последният продукт да се стопи.
Сервираме ястието, докато е още топло, а с него поднасяме и чаша охладено бяло вино.