Тортички с желе от касис

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/9042329 Тортички с желе от касис Тортички с желе от касис www.24chasa.bg
Тортички с желе от касис

Приготвени с крема сирене и натурален шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Предлагам ви сезонна рецепта за прекрасни тортички с желе от касис”, пише ни Наталия Панчева. 

ПРОДУКТИ

За блатовете:

40 г бяло брашно, 30 г пълнозърнесто брашно от спелта, 30 г оризово брашно, 50 г натурално нишесте, 1 щипка сол, 3 яйца, 100 г захар, 1 ванилия

За крема:

1 натурален шоколад, 1 натурално крема сирене

За желето от касис:

250 г касис, 25 мл вода, 3 г желатин, 50 г захар, масло, ликьор или коняк за поръсване, гроздчета касис 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Застиламе с хартия за печене дъното и стените на две кръгли формички. Леко я намазваме с разтопено масло. Смесваме брашната с нишестето и солта. Разбиваме яйцата със захарта и ванилията на гъста пяна. Пресяваме брашното и нишестето върху разбитите яйца. Внимателно разбъркваме със силиконова шпатула от долу на горе, докато получим хомогенна смес. Изсипваме я във формичките и я заравняваме.

Печем в загрята фурна на 180І° до златисто. Изваждаме изстиналите блатове от формичките, внимателно отделяме хартията и ги разрязваме хоризонтално през средата. Смесваме разтопения на водна баня шоколад с крема сиренето. С получения крем намазваме блатовете, които сме поръсили с малко ликьор или коняк.

Накисваме желатина в 25 мл студена вода, докато набъбне. Затопляме го на водна баня, докато се разтвори. Намачкваме касиса със захарта и го варим 10 минути на среден огън. Прецеждаме го през сито, като притискаме с лъжица, добавяме разтворения желатин и разбъркваме. Изсипваме го в същите формички и оставяме да стегне на стайна температура, а после в хладилник.

Слагаме стегналото желе върху крема, отгоре поставяме другата половина от блата, намазваме с малко крем и изсипваме другото желе, внимателно отделено от формичката. Гарнираме с гроздче касис. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Хрупкави мариновани зеленчуци

Хрупкави мариновани зеленчуци

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Конфитюр от зелени доматчета

Конфитюр от зелени доматчета

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Кекс със сладко от череши

Кекс със сладко от череши

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Лападник със слънчоглед

Лападник със слънчоглед

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пикантни рибни кюфтета

Пикантни рибни кюфтета

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Шоколадово брауни

Шоколадово брауни

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Сурови пасти с манго и куркума

Сурови пасти с манго и куркума

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сладкиш с шоколад и смокини

Сладкиш с шоколад и смокини

Поръсен с филирани бадеми Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Чийзкейк с малиново сладко

Чийзкейк с малиново сладко

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Млечен десерт за двама

Млечен десерт за двама

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Лимецови бухтички с шоколад и арония

Лимецови бухтички с шоколад и арония

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Триъгълни банички с маково семе

Триъгълни банички с маково семе

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber