Приготвени с оризово брашно и кисело мляко
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Виолета Василева ни предлага интересна рецепта за кексчета, приготвени с резенчета локум.
ПРОДУКТИ
400 г кисело мляко
200 г захар
2 ч.ч. бяло брашно
1/3 ч.ч. оризово брашно
1/2 ч.ч олио
1 кутия локум
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ванилия
пудра захар за поръсване по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изсипваме в купа киселото мляко и към него добавяме содата бикарбонат. Разбъркваме с вилица или бъркалка добре и оставяме да шупне хубаво млякото. Към него добавяме захарта и ванилията. Разбъркваме, докато се разтопят.
Сипваме олиото при постоянно бъркане. Прибавяме на малки порции пресятото брашно, най-напред бялото и след него оризовото. Объркваме добре кексовата смес.
Изсипваме от нея в хартиени капсули, поставени в кутийки от пастет или във форми за мъфини, като ги пълним до половината. Отгоре нарязваме на малки парченца локум и покриваме с кексова смес.
Печем кексчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Поръсваме с пудра захар по желание.