Тарт двоен шоколад

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8999268 Тарт двоен шоколад Тарт двоен шоколад www.24chasa.bg
Тарт двоен шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам разкошен десерт с много шоколад и сезонни плодове”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ 

За блата:

150 г бадемово брашно, 24 г кокосово брашно, 4 с.л. ксилитол или друг подсладител, 2 с.л. натурално какао, 100 г масло, щипка сол

За шоколадовия крем:

150 мл пълномаслена сметана, 6 с.л. ксилитол, 2 яйца, 30 г масло, 150 г черен шоколад (над 70% какао), 200 г маскарпоне, 1-2 капачки ром или коняк

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Смесваме сухите съставки за блата и накрая добавяме разтопеното масло. Разстиламе сместа на дъното на кръгла форма с падащо дъно и диаметър 20 см, застлана с хартия за печене. Притискаме с лъжица или плоска чаша.

Печем в загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути. Оставяме блата да изстива във формата и приготвяме шоколадовия крем. На среден огън слагаме яйцата, сметаната и ксилитола. Оставяме да заври, като разбъркваме непрекъснато на всеки 2-3 минути.

Отстраняваме от огъня и като се посгъсти леко, добавяме шоколада и маслото. След като се разтопят, добавяме маскарпонето, рома или коняка и разбъркваме до гладка смес.

Изсипваме я върху охладения блат, гарнираме със сезонни плодове и оставяме в хладилник за 8-12 часа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Кексчета с локум

Кексчета с локум

Приготвени с оризово брашно и кисело мляко Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Солени кошнички с крема сирене

Солени кошнички с крема сирене

Изключително ефектни и пухкави, с нежна среда Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Пълнен патладжан с кълцано телешко

Пълнен патладжан с кълцано телешко

Приготвен с бяло сирене или фета Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Руло от тиквички

Руло от тиквички

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Рибен пастет

Рибен пастет

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Брауни кексчета с плодове

Брауни кексчета с плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Тарт двоен шоколад

Тарт двоен шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Крем карамел с кроасани

Крем карамел с кроасани

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Чийзкейк с праскови

Чийзкейк с праскови

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Торта с шоколадов мус и смокини

Торта с шоколадов мус и смокини

Приготвена с брашно от спелта и заквасена сметана Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Ветрило от тиквички

Ветрило от тиквички

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пъстърва със зеленчуци

Пъстърва със зеленчуци

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber