Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам много сполучлива рецепта за сезона на смокините”, пише нi Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
1 пакет фини
кори за баница
300 г пармезан
100 г краве
масло
пресни зрели
смокини
оризово брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разстиламе една кора и с четка я намазваме с разтопено масло. Отгоре разстиламе втора кора, намазваме отново с разтопеното масло, поръсваме с настърган пармезан и отгоре разпределяме част от нарязаните на четвъртинки смокини, поръсени с оризово брашно.
Завиваме на руло и нарязваме на малки щруделчета. По същия начин процедираме и с останалите кори.
Редим щруделите в тава, намазана с масло или застлана с хартия за печене. Върху всяко щруделче слагаме по две резенчета смокиня и поръсваме с пармезан.
Печем в загрята фурна на 180 градуса до получаване на приятен загар. Поднасяме щруделите топли или студени, по желание поръсени с пудра захар, примесена с пакетче ванилия.