Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева ни предлага интересна рецепта за лингуини с риба.
ПРОДУКТИ
За 2 порции:
250 г лингуини
1 консерва риба тон
50 г маслини
1 консерва сардини
1 шепа чери домати
1 ч.л. каперси
2 скилидки чесън
1 ч.л. песто
грано падано или пармезан за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме пастата според указанията на опаковката. Запържваме в зехтин скълцания чесън заедно с маслините, които сме почистили от костилките и сме нарязали на ситно.
Слагаме в тигана и чери доматите. Когато минат през огъня, техният вкус се отваря и леко се карамелизират. Добавяме малко от водата, в която е вряла пастата, каперсите и пестото.
Отцеждаме добре сварената паста и я изсипваме в тигана. Добавяме рибата тон и разбъркваме, за да се смесят всички съставки.
Поднасяме със сардини върху всяка порция паста и поръсваме с грано падано или друг вид твърдо сирене. Чери доматите в тази рецепта може да се добавят и накрая, ако предпочитате да са свежи и по-твърди, а не преминали през термична обработка.