Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам ви лесна за приготвяне рецепта за предястие от пълнени гъби на фурна върху картофено канапе”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
500 г едри печурки
150 г кашкавал
30 г краве масло
2-3 стръка пресен
магданоз или
копър, листа мента,
сол на вкус
За канапето:
картофи, моркови,
домати, кромид
лук, скилидки
чесън
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Отстраняваме пънчетата на гъбите. По желание може да ги обелим. Измиваме ги добре. На дъното на тавата за печене нареждаме почистените и нарязани на колелца картофи, моркови и половината лук. По желание може да добавим 1-2 домата и скилидки чесън.
Нареждаме върху тях гъбите с отвора нагоре и във всяка слагаме по парченце масло и кашкавал. Сипваме топла подсолена вода колкото да покрие картофеното канапе.
Печем в загрята фурна на 190-200 градуса. Малко преди кашкавалът да се запече, изваждаме тавичката и поръсваме с останалите кръгчета лук, разделени на колелца, и връщаме да се допече.
Поднасяме гъбите топли върху канапе от картофи, моркови и лук, поръсени с наситнения магданоз или копър и листенца мента.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.