Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Плънката за баничките може да е според наличните продукти у дома и вкуса ви. Аз направих една част със сирене, а друга с кашкавал”, пише ни Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
кори за баница
сирене
кашкавал
прясна чубрица
олио
*Количеството
зависи от броя
на баничките
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Вземаме една кора и я разрязваме на шест квадрата. Намазваме един с олио, използвайки четка. Слагаме отгоре втори квадрат. Пак намазняваме и поставяме трети. Така процедираме и с четвъртия. Отново намазваме с олио.
Натрошаваме върху квадратите от корите за баница част от сиренето и накъсваме листенца от прясната чубрица. Пълнежа може да приготвим и от настърган кашкавал и чубрица.
Завиваме корите на правоъгълна баничка и ги притискаме. Загряваме тостера и печем баничките до златист загар и от двете страни.
Стават много вкусни, хрупкави и ароматни. Освен това не са мазни, но се въоръжете с търпение, защото стават малко по-бавно.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.