Сладоледен терин с карамел, шоколад и фъстъци

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8851746 Сладоледен терин с карамел, шоколад и фъстъци Сладоледен терин с карамел, шоколад и фъстъци www.24chasa.bg
Сладоледен терин с карамел, шоколад и фъстъци

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“В разгара на лятото за любителите на ледени изкушения предлагам рецепта за сладолед терин с карамел, шоколад и фъстъци”, пише ни Мила Нешева.

ПРОДУКТИ

400 г варено подсладено кондензирано мляко

200 г крема сирене

80 г печени фъстъци

100 г натурален шоколад

400 мл течна неподсладена сметана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Белим фъстъците и ги смиламе или нарязваме на ситно. Можем да оставим някои по-едри парченца. Разтопяваме шоколада на водна баня и го разстиламе върху хартия за печене съвсем тънко на правоъгълник.

Поръсваме с фъстъците и преди съвсем да е стегнал, го нарязваме на три части, приблизително с размера на формата, която ще използвате.

Разбиваме добре карамеленото кондензирано мляко и крема сиренето. Добавяме внимателно с шпатула разбитата сметана.

Застиламе със стреч-фолио формата за терин. Изсипваме около една трета от сместа, слагаме върху нея охладената шоколадова плочка с фъстъци, после отново редуваме от сместа и шоколада.

Оставяме терина във фризера да се охлади. Преди сервиране го обръщаме, отстраняваме фолиото, декорираме по избор с шоколад или карамелени фигурки и поръсваме с останалите фъстъци.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Желирано кисело мляко с плодове и чия

Желирано кисело мляко с плодове и чия

Освежаващ и здравословен летен десерт Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa

Яйца по швейцарски

Яйца по швейцарски

Приятна и засищаща закуска КОЙ ГОТВИ “Под това име срещнах рецептата в интернет и я изпълних. Получи се много приятна и засищаща закуска. Препоръчвам я”, пише ни Маргарита Димитрова. ПРОДУКТИ Количеството им зависи от броя на сандвичите: филии бял хляб яйца кашкавал краве масло сол червен пипер млян черен пипер НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Вземаме тава

Пълнени тиквички с кайма и джанки

Пълнени тиквички с кайма и джанки

Поръсени с кашкавал и украсени с копър Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Ароматен шаран на скара

Ароматен шаран на скара

Подправен с девесил и черен пипер Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Чийзкейк с ягоди

Чийзкейк с ягоди

Изкушаващ десерт за горещите летни дни Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Пълнени гъби върху канапе от картофи

Пълнени гъби върху канапе от картофи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Банички с чубрица в тостер

Банички с чубрица в тостер

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сладоледен терин с карамел, шоколад и фъстъци

Сладоледен терин с карамел, шоколад и фъстъци

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Американски палачинки с малини

Американски палачинки с малини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Домашен сладолед

Домашен сладолед

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Отворен галет с тиквички

Отворен галет с тиквички

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пандишпан с череши

Пандишпан с череши

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber