Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“В разгара на лятото за любителите на ледени изкушения предлагам рецепта за сладолед терин с карамел, шоколад и фъстъци”, пише ни Мила Нешева.
ПРОДУКТИ
400 г варено подсладено кондензирано мляко
200 г крема сирене
80 г печени фъстъци
100 г натурален шоколад
400 мл течна неподсладена сметана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Белим фъстъците и ги смиламе или нарязваме на ситно. Можем да оставим някои по-едри парченца. Разтопяваме шоколада на водна баня и го разстиламе върху хартия за печене съвсем тънко на правоъгълник.
Поръсваме с фъстъците и преди съвсем да е стегнал, го нарязваме на три части, приблизително с размера на формата, която ще използвате.
Разбиваме добре карамеленото кондензирано мляко и крема сиренето. Добавяме внимателно с шпатула разбитата сметана.
Застиламе със стреч-фолио формата за терин. Изсипваме около една трета от сместа, слагаме върху нея охладената шоколадова плочка с фъстъци, после отново редуваме от сместа и шоколада.
Оставяме терина във фризера да се охлади. Преди сервиране го обръщаме, отстраняваме фолиото, декорираме по избор с шоколад или карамелени фигурки и поръсваме с останалите фъстъци.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.