Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
“Предлагам лесна рецепта за пълнозърнести летни палачинки с ароматни малини”, пише ни Марияна Бончева.
150 г пълнозърнесто брашно от лимец
100 г типово или бяло брашно
1 с.л. бакпулвер
1 щипка сол
3 с.л. захар
250 мл кокосово или бадемово мляко
4 яйца
зехтин
2 шепи пресни малини
ванилена захар за поръсване
Пресяваме в купа брашната с бакпулвера и солта. В друг съд разбъркваме яйцата, захарта и млякото, след което ги разбиваме добре с бъркалка от миксер или вилица.
Прибавяме на части към млечната смес брашното и продължаваме да разбъркваме енергично, докато получим гладко и еднородно палачинково тесто. Ако е необходимо, добавяме брашно или мляко.
Загряваме тигана и го намазваме със зехтин. От тестото загребваме с черпак, слагаме вътре няколко малини и оформяме в тигана малки кръгове. Като се запекат от едната страна, ги обръщаме и от другата.
Поднасяме палачинките топли, поръсени с ванилена захар и гарнирани с топки сладолед, малини и свежа мента.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.