Какаов сладкиш

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8759978 Какаов сладкиш Какаов сладкиш www.24chasa.bg
Какаов сладкиш

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Един простичък какаов сладкиш, който може да изглежда и като торта”, пише ни Виолета Василева.

ПРОДУКТИ 

4 яйца

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. прясно

мляко

75 г масло

1 пакет бакпулвер

2 ч.ч. брашно

50 г какао

100 г орехи

1/2 плодове ананас от консерва + сока за сиропиране

200 мл сладкарска сметана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разбиваме в купа до побеляване яйцата със захарта. Прибавяме прясното мляко, маслото и какаото. Сипваме пресятото брашно с бакпулвера и отново разбъркваме. Добавяме плодовете ананас и счуканите орехи.

Изсипваме кексовото тесто в намаслена и набрашнена тава или във форма с падащо дъно, покрита с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Оставяме сладкиша да изстине върху решетка и го изваждаме от формата. Изрязваме внимателно една трета от блата отгоре. Сиропираме останалата част от него.

Разпределяме разбитата сметана. Върху нея натрошаваме изрязания блат. Украсяваме с пресни листа мента, леко поръсена захар или според вашето предпочитание и вкус.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Затворени питки с кайма

Затворени питки с кайма

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Къпинов веган сладолед

Къпинов веган сладолед

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Тиганици с боровинки

Тиганици с боровинки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Малинов тарт

Малинов тарт

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Котлети от акула

Котлети от акула

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Яйца по швейцарски

Яйца по швейцарски

Приятна и засищаща закуска КОЙ ГОТВИ “Под това име срещнах рецептата в интернет и я изпълних. Получи се много приятна и засищаща закуска. Препоръчвам я”, пише ни Маргарита Димитрова. ПРОДУКТИ Количеството им зависи от броя на сандвичите: филии бял хляб яйца кашкавал краве масло сол червен пипер млян черен пипер НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Вземаме тава

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Пълнени тиквички с кайма и джанки

Пълнени тиквички с кайма и джанки

Поръсени с кашкавал и украсени с копър Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Ароматен шаран на скара

Ароматен шаран на скара

Подправен с девесил и черен пипер Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Чийзкейк с ягоди

Чийзкейк с ягоди

Изкушаващ десерт за горещите летни дни Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Телешки късчета с нахут

Телешки късчета с нахут

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пълнени гъби върху канапе от картофи

Пълнени гъби върху канапе от картофи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Банички с чубрица в тостер

Банички с чубрица в тостер

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber