Домашна дърпана баница

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8626345 Домашна дърпана баница Домашна дърпана баница www.24chasa.bg
Домашна дърпана баница

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Има рецепти, за които си мислим, че са сложни, и не се захващаме с тях. За първи път опитах да направя дърпана баница и мисля, че се справих успешно”, разказва ни Жана Стоянова.

ПРОДУКТИ

За тестото:

300 мл студена вода, около 600 г брашно, 1 с.л сол, 1 с.л. оцет, 1 с.л. олио

За намазване на корите:

125 г краве масло и 50 мл олио

За плънката:

400 г сирене, 4 яйца, 4-5 с.л. кисело мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Замесваме от посочените продукти тестото. Оформяме го на топка. Разделяме го на 6 еднакви части. Намасляваме ги. Покриваме ги с фолио и кърпа и ги оставяме така за 30 минути.

Разтопяваме маслото и го смесваме с олиото. Приготвяме плънката с разбитите яйца, натрошеното сирене и киселото мляко. Хубаво е корите да се дърпат върху широка повърхност - най- добре е кръгла маса.

Започваме с първата топка, която разточваме с точилка, колкото може по-тънко, а след това разтегляме с ръце от средата към краищата. Стремим се максимално да я изтъним. Напръскваме я равномерно с мазнина, поръсваме я с част от плънката и внимателно я навиваме. Поставяме я в намаслена тава, завита на охлюв. Разточваме и дърпаме следващите кори по този начини и ги подреждаме в тавата.

Намазваме баницата с масло. Печем я в загрята на 200 градуса фурна за около 30 мин. Леко я напръскваме с вода и я покриваме с кърпа за 10 мин.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Кейти Пери показа коремче в новия си клип Кадър: YouTube/Katy Perry

Дженифър Анстън ще е кръстница на бебето на Кейти Пери (Видео)

Попзвездата Кейти Пери е избрала холивудската актриса Дженифър Анистън за кръстница на очакваното си дете, съобщи електронното издание Контактмюзик. Певицата, която е на 35 години, очаква първото си дете с актьора Орландо Блум. Тя вече е помолила звездата от сериала "Приятели" Анистън, която е на 51 години, да бъде кръстница на бебето

Бисквитена торта с пъпеш

Бисквитена торта с пъпеш

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Какаов сладолед с вишни

Какаов сладолед с вишни

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Цаца по варненски

Цаца по варненски

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Кексчета с канела

Кексчета с канела

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Супа с киселец и куркума

Супа с киселец и куркума

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Какаов сладкиш

Какаов сладкиш

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Лайм пай

Лайм пай

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Рулца със сьомга

Рулца със сьомга

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Минифокачи с картофи

Минифокачи с картофи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Крамбъл с вишни

Крамбъл с вишни

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пълнени картофени гондоли

Пълнени картофени гондоли

Приготвени с плънка от топено сирене, шунка и кашкавал Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber