Пълнозърнести лангиди с цвят от бъз

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8622076 Пълнозърнести лангиди с цвят от бъз Пълнозърнести лангиди с цвят от бъз www.24chasa.bg
Пълнозърнести лангиди с цвят от бъз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Краят на май е точното време да си наберем от цветовете на дървесния бъз. Предлагам ви една своя кулинарна импровизация с участието на това изключително полезно растение”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

Няколко цвята дървесен бъз, 2-3 яйца, 50 г пълнозърнесто брашно от спелта, 50 г бяло брашно, 50 г натурално нишесте, 150 мл прясно мляко, 10 г бурбонска ванилова захар, 1/2 ч.л. сода бикарбонат, няколко капки ракия, щипка сол, олио за пържене, сладолед с шамфъстък за гарниране, пудра захар за поръсване, листа мента за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Измиваме внимателно цветовете от бъз и ги оставяме да се изцедят и подсушат върху решетка или в гевгир. Към пресетите брашна и нишестето прибавяме содата, солта, разбитите яйца с бурбонската ванилова захар и прясното мляко. За да не поемат лангидите излишна мазнина и да не стоят тежки, наливаме и малко ракия.

Разбиваме сместа, докато се превърне в гъста хомогенна каша. При нужда добавяме още мляко или брашно. В касерола или дълбок съд загряваме олиото.

Потапяме цветовете от бъз добре в сместа и ги пържим до златисто. По-дългите дръжки отрязваме с ножица и обръщаме от другата страна.

Поднасяме лангидите, поръсени с пудра захар и цветчета бъз, гарнирани с топки сладолед и украсени с листенца мента.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Кейти Пери показа коремче в новия си клип Кадър: YouTube/Katy Perry

Дженифър Анстън ще е кръстница на бебето на Кейти Пери (Видео)

Попзвездата Кейти Пери е избрала холивудската актриса Дженифър Анистън за кръстница на очакваното си дете, съобщи електронното издание Контактмюзик. Певицата, която е на 35 години, очаква първото си дете с актьора Орландо Блум. Тя вече е помолила звездата от сериала "Приятели" Анистън, която е на 51 години, да бъде кръстница на бебето

Бисквитена торта с пъпеш

Бисквитена торта с пъпеш

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Какаов сладолед с вишни

Какаов сладолед с вишни

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Цаца по варненски

Цаца по варненски

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Кексчета с канела

Кексчета с канела

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Супа с киселец и куркума

Супа с киселец и куркума

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Какаов сладкиш

Какаов сладкиш

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Лайм пай

Лайм пай

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Рулца със сьомга

Рулца със сьомга

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Минифокачи с картофи

Минифокачи с картофи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Крамбъл с вишни

Крамбъл с вишни

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пълнени картофени гондоли

Пълнени картофени гондоли

Приготвени с плънка от топено сирене, шунка и кашкавал Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber