Градинарска супа с овесени ядки

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8605291 Градинарска супа с овесени ядки Градинарска супа с овесени ядки www.24chasa.bg
Градинарска супа с овесени ядки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Този път приготвих пъстра супичка, богата на вкусове и аромати. Продуктите в нея могат да варират според сезона”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ 

4 картофа, 4 моркова, 4 домата, 2 чушки, 1-2 тиквички, 6 с.л. овесени ядки (не от най-фините, за да не се разварят), 3-4 стръка зелен лук, 1 корен от пащърнак, 200 г корен от целина, 6-8 с.л. олио, 1 връзка магданоз, сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Измиваме зеленчуците и ги нарязваме на дребно. В голяма тенджера загряваме олиото, изсипваме лука и разбъркваме непрекъснато, докато омекне.

Изчакваме да се задуши, наливаме 5 ч.ч. вода и след като заври, добавяме наситнените корени от целина и пащърнак, както и останалите зеленчуци без доматите. Когато картофите са почти омекнали, добавяме и доматите.

Осоляваме и оставяме супата да ври още 3-4 минути. Накрая прибавяме овесените ядки, за да се сварят за 1-2 минути.

Отстраняваме супата от котлона и я поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Ябълков сладкиш с какаови бисквити

Ябълков сладкиш с какаови бисквити

Боб по селски в глинено гърне

Боб по селски в глинено гърне

Пълнен шаран с манатарки

Пълнен шаран с манатарки

Жирафско руло

Жирафско руло

Кекс с червено вино

Кекс с червено вино

Борш със свинско месо

Борш със свинско месо

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber