Бяла риба с хрупкава коричка

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8351021 Бяла риба с хрупкава коричка Бяла риба с хрупкава коричка www.24chasa.bg
Бяла риба с хрупкава коричка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“На първия пролетен празник - Благовещение - 25 март, се поднася някакъв вид риба. Допуска се и вино, въпреки че празникът е по време на Великия пост”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

10-14 парчета бяла риба (хек, мерлуза или друга)

прясно смлян черен пипер и сол на вкус

100 мл бяло вино

2 с.л. течен мед

1-2 лимона

4-5 с.л. зехтин

няколко скилидки чесън

галета или царевично брашно за овалване

олио за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме и почистваме рибата. Обезкостяваме я и премахваме главата, перките и опашката. Посоляваме я и я поръсваме със сол и черен пипер.

Смесваме виното с меда, лимоновия сок, зехтина и настъргания чесън. С тази смес заливаме рибите. Оставяме ги да престоят за 1-2 часа в хладилник.

Овалваме ги в галета или царевично брашно и ги редим в намазнена тава. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до получаването на златиста коричка.

Сервираме рибите с парчета лимон, гарнитура по желание и бяло вино.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Кремсупа от спанак и салвия

Кремсупа от спанак и салвия

Полезна рецепта, съобразена с Великденския пост Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Банички мъфини с фиде

Банички мъфини с фиде

Бърза и лесна закуска за цялото семейство Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Боб на тиган с лапад

Боб на тиган с лапад

КОЙ ГОТВИ “Реших да предложа рецепта за постите, като използвах и лапад, който скоро се появи и е много полезен”, пише но Жана Стоянова. ПРОДУКТИ 500 г бял боб 2-3 глави лук 4-5 скилидки чесън 2 моркова червен пипер 1-2 ч.л. пиперково пюре сол олио джоджен 1 връзка лапад НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Сваряваме боба до полуготовност

Певицата Виктория Георгиева не вкусва млечни продукти или люто преди участие

Певицата Виктория Георгиева не вкусва млечни продукти или люто преди участие

Oсвен прекрасен глас чаровната млада певица Виктория Георгиева притежава и завидни кулинарни умения. “Обичам да ми е вкусно. Напоследък все по-често си готвя разни неща и ми е много приятно”, казва Георгиева, която щеше да ни представи тази година на Евровизия с парчето Tears Getting Sober, преди песенният конкурс да бъде отложен за 2021 г

Лучник с три вида лук

Лучник с три вида лук

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Бяла риба с хрупкава коричка

Бяла риба с хрупкава коричка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Мъфини с портокалов сок

Мъфини с портокалов сок

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Млечна разядка с лапад

Млечна разядка с лапад

Приготвена със сирене и чесън Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Пудинг със семена от чия

Петима топкулинари и техните рецепти за силен имунитет

В момента всеки съветва да си стоите вкъщи, но това не означава, че трябва да скучаете. Всъщност сега е времето да прекарвате повече време със семейството си. Ако обичате да готвите, няма как да не искате да го зарадвате с вкусна и полезна храна. “24 часа” се свърза с петима български топкулинари, които ви предлагат рецепти за силен имунитет и

Преди 5 г. Иво Аръков дори не бил опитвал калмари, сега не отказва

Преди 5 г. Иво Аръков дори не бил опитвал калмари, сега не отказва

Много джинджифил и вода с лимон в менюто на актьора Tалантливият актьор Иво Аръков не само с лекота влиза от един образ в друг, но умее и да готви. От дете започва кулинарния си път, като избира нещо по-лесно - омлет или паста. Днес съчетава готвенето с усилени тренировки за тялото си. “Като малък много боледувах

СНИМКА: Pixabay

Салата с извара върху хлебно канапе

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Постни локумки

Постни локумки

Вкусен десерт, който лесно може да приготвите вкъщи Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber